Ronald rundet 18 år søndag 26. juni. I dag bryter han opp og møter de andre utvekslingsstudentene fra AFS som har studert på skoler spredt rundt i Norge. 2.juli går flyet fra OSL Gardermoen med retur fra Norge med studenter fra mange nasjoner. Ronald skal starte på universitet i hjemlandet kommende høst. I Venezuela venter også oppkjøring til bil etter hvert for studenten. Med et nytt fremtidig stipendiat vil han gjerne tilbake til Norge igjen, men disse dagene går med til å fordøye de mange opplevelsene den ferske 18-åringen har hatt som student gjennom et helt år i Norge, Trøndelag og Stjørdal. Ronald startet sine studier i Namsos på Olav Duun videregående skole og fortsatte ved Ole Vig videregående. Her ventet allmennfag historie, spansk, engelsk, norsk, markedsføring og matematikk.

- Jeg har lagt bak meg et helt år i Norge og har mange nye erfaringer med i reiseveska når jeg nå snart drar tilbake til mitt hjemland Venezuela. Her venter universitetsstudier i september- oktober og målet er å arbeide med noe innen arkitektur og urbanisme, sier Ronald, som er opptatt av byutvikling og regulering av veier og infrastruktur. Studiene hjemme i Venezuela kan ende i et yrke der han i fremtiden kan bidra aktivt til utvikling av infrastruktur i sitt hjemland.

Bodde privat i Stjørdal

Far, mor og tre søsken venter på Ronald i byen San Cristobal med 700 000 innbyggere. Når han nå forlater Stjørdal, rettes en stor takk til vertsfamilien Winge med Hallgeir og Luz Marina på Kvislabakken. Han vil gjerne også skryte av sine medelever ved Ole Vig videregående. Her ble han godt mottatt og har fått venner blant elevene. Skoletiden har også bydd på noen sosiale treff utenfor skoletid. Kanskje kan det bli en ny visitt når russetiden i Stjørdal tar til neste vår i mai, sier Ronald og tenker på sine medelever. Han skulle gjerne vært lengre i Stjørdal, men kofferten er nå pakket for nye studier i Venezuela.