For meg Lisbeth Skaug Salberg fra Via Travel Tvete på Torgkvartalet, startet eventyret med avreise fra Værnes om kvelden den 21. november. Første stopp er Gardermoen med overnatting på Park Inn by Radisson. Hotellet ligger i gangavstand til terminalen med en over bygget gangvei. Etter en god natts søvn i et nytt og pent rom er jeg klar for den store reisen. Mandag morgen var det avgang fra Oslo via Frankfurt til Miami med Lufthansa.

Etter ankomst Miami ble vi kjørt til hotell Hilton Marina i Fort Lauderdale, en kjøretur på ca 45 min. Med en temperatur på ca 26 grader ble dette et behagelig møte med Florida.

Første dag i Fort Lauderdale startet vi dagen med litt trening i hotellets treningsrom og bagel frokost. Som på de fleste hotell i USA måtte vi kjøpe frokosten da den ikke er inkludert i rom prisen.

Vi tok en taxi til skipet ca kl 14.00. Da vi kom fram var det inn-check etter hvilket dekk vi skulle bo på. På forhånd hadde vi fått instruksjoner om dette. Meget effektiv håndtering av så mye folk. Ingen kø! Vi leverte billetter, og oppga kreditkortet vi skulle belastes utgifter på båten med. Deretter ble vi tatt bilde av og fikk så utdelt et kort med bilde som vi skulle bruke som nøkkelkort og betaling på skipet. Jeg hadde pakket en liten sekk med det jeg kunne få bruk for de første timene om bord mens vi ventet på å få brakt bagasjen til lugaren.

Allure of the Seas er verdens største cruiseskip. Det er vanskelig å forstå hvor stort det egentlig er uten å ha sett det. Hvis vi sammenligner med Hurtigruta Ricard Witt så går det 15 hurtigruter i Allure. Det er enormt! Jeg skjønner at man kan oppholde seg lenge på Allure uten å møte de samme menneskene..

Den første dagen ble brukt til å gjøre seg kjent med skipet. Vi utforsket Boardwalken med butikker, besøkte Sentral Park og spiste lunch i den store buffét restauranten. Der hadde de alt man har lyst på. På cruise er man sjelden sulten…

På kvelden møttes vi til en coctail i en av de mange barene før vi gikk til middag på andre servering kl 20.45. Her ble vi tildelt bord med egen kelner som vi beholdt under hele oppholdet på skipet. Han presenterte menyene og forsikret seg sammen med sin assistent om at vi hadde det bra under middagen. Meget pent og velsmakende måltid!

I tilknytning til gymmen var det en utendørs løpebane på dekk rundt nesten hele skipet. 3 runder var ca 2 km.

Etterpå inntok vi frokosten på en cafe i Sentral Park.

Kl 18.00 var det tid for SPA. Her var det godt utvalg av behandlinger til litt under Norske priser.

Vi avsluttet dagen med et spektakulært isshow. Veldig flott! Underholdningstilbudet om bord var i det hele tatt veldig bra. Vi opplevde for eksempel musicalen Chicago og et flott vannshow. Alt holdt en veldig høy standard.

- Anbefaler å bestille plass på showene dere vil se før avreise. Det kan være fullt når dere kommer på båten.

- Ønsker der å spise en eller flere middager og luncher i en annen restaurant enn Windjammer, buffetrestauranten, kan det også være lurt å forhåndsbestille bord på båten. Vi fikk beskjed om en times ventetid til lunch da vi ikke hadde forhåndsbestilt.

Uansett hvor på skipet vi var ble vi møtt med en smilende og serviceinnstilt betjening.

På avreisedagen måtte vi forlate lugaren innen kl 8.00. Frokostserveringen startet

kl 5.00 denne dagen så det ble god tid. Å forlate skipet fungerte like bra som da vi gikk om bord. Vi kunne velge om vi ville ta med bagasjen selv eller om vil ville få den levert til avgangshallen.  Utenfor stod bussene klare til å frakte oss til flyplassen.

Siden flyet fra Miami ikke skulle gå før kl 16.00 hadde vi god tid. Vi benyttet da anledningen til å dra til South Beach. En taxitur på ca 15-20 min. Her gikk vi en runde, spiste lunch og kikket på stranda. Anbefales.

Som 1. gangs cruiser er jeg veldig imponert. Jeg vet at jeg har lagt list høyt ved å velge Allure som mitt første ordentlig cruise. Fantastisk bra!

For meg var det overaskende hvor bra cruiset også er for barnefamilier. Her er det mye å finne på for barn. Bassenger, minigolf, klatrevegg, surfebasseng, spillrom, karsusell, egen Dreamworkskanal med filmer på lugaren, 3 D kino, Lær å danse som Lady GaGa, pzzarestuarant, pølsebod m.m. alt inkludert i prisen.

Det største problemet for Cruiserere må være: Hvordan skal jeg klare å få sett og vært med på alt? Uendelig mye å ta seg til! La oss ordne drømmereisen for deg - kom til oss i VIA Tours Tvete!