Ute faller høstlauvet fra trærne. Det blåser frisk og kald høstluft. Inne på Mæle gård er stearinlysene tent på bordene og det brenner lunt i vedovnen. Nydelige dråper vin fra ulike europeiske og sørafrikanske produsenter byr på nytelse både før og under maten. Hyggelig lærerikt og sosialt er stikkord for denne kvelden.

- Vi inviterer nå for første gang til åpent vinkurs der det er mulig å melde seg på for den som vil, sier Heidrun Klevan og Geir Åge Iversen. Paret som eier og driver Mæle gård har etter hvert god erfaring i å være vertskap for gjester på gården enten det er selskap, møter eller kurs. Vigdis Irene Hansen har tidligere hatt vinkurs på gården men det har vært for lag og bedrifter. Vigdis har over ti års erfaring som vinkelner og kursholder. Hun har jobbet på forskjellige resturanter med  Michelin-stjerne og vært med på Landslaget for vinkelnere. Vigdis forteller dyptgående om vinen, om druene den er laget av, området den kommer fra, lukt og smak. Hun snakker om konsistens og hvilke retter vinen passer til. Høsten er en fin tid for vinsmaking, og kurset har begrenset antall plasser.

Vinkurset starter klokka 18.00 denne lørdagen. Da er bordene dekket og klare med glass for prøvesmaking. En del faguttrykk vil det bli, men man trenger ikke være kunnskapsrik innen vin for å delta. Målet er at alle skal ha lært mye nytt om vin etter en slik kveld, der vi også legger vekt på det sosiale og trivsel. Grunnleggende smaksmetodikk og fokus på ulike vinstiler fra ulike klimasoner blir det også, forklarer Vigdis som opprinnelig er fra Malvik, nå bosatt i Trondheim.

Etter et par timer vinkurs venter Marias Kjøkken på gjestene med treretters middag på bordet, menyen blir presentert når gjestene setter seg til bords. Vinene til maten er valgt av Vigdis som også vil være med underveis i middagen.

Vi har fortsatt ledige plasser, påmelding skjer per telefon: 45 22 40 55, eller til mail: heidrun@maelegard.no.