Brukerundersøkelsen skal fremskaffe kunnskaper om kvaliteten på tilbudet. Hensikten er å få fram viktig informasjon om de erfaringer enkeltpersoner har som pasient. Det går på oppfølging og behandling som er gitt ved VR DMS. Deltakere på undersøkelsen vil i etterkant få invitasjon til deltakelse i en dialogkonferanse. Her vil funnene bli diskutert. Deltakelse gir ikke honorar, men kostnader for reise på billigste måte blir dekket.

Alle pasientene står fritt til å trekke seg fra undersøkelsen før eller etter at intervjuet har funnet sted. - Dine erfaringer som pasient er viktig for undersøkelsen, sier Ann Sissel Wangberg Helgesen som forteller at undersøkelsen som foregår i samarbeid med Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling (KBT Midt-Norge). Intervjuene foregår i lokaler ved DMS eller et annet sted hvis det skulle være mer praktisk.

Alle persondata behandles konfidensielt. Det er stor interesse knyttet til dataene fra en slik undersøkelse. Hele undersøkelsen og forskningsartikkelen inngår som en del av følgende studie: «Kan utskriving via en intermediærtjeneste (som VR DMS) forebygge sykdomsutvikling og funksjonstap uten øke kostnader»? Funnene publiseres i en forskningsartikkel som skrives sammen med forskere ved NTNU.