- Ifølge våre tall har cirka tre prosent av befolkningen over 18 år takket nei til vaksine. Her er det ulike grunner som for eksempel sykdom, alderdom og skepsis. Noen har utsatt vaksinedosen sin grunnet reise, graviditet og sykdom, skriver vaksinekoordinator Stina Mostervik i en pressemelding.

Vaksinasjonsteamet i Stjørdal er godt fornøyd med oppslutningen.

- Vi er meget imponert over stjørdalingene. Det har vært stort oppmøte og vaksinevillighet også gjennom fellesferien. Vi har en høy vaksinedekning i kommunen vår, sier hun.

Over 21.000 doser

I løpet av uke 30 er det satt 21.262 vaksinedoser totalt i Stjørdal. Av disse er 13.737 gitt som førstedose og 7525 er fullvaksinerte.

- I uke 31 hadde vi 2338 vaksinedoser av Pfizer-vaksinen, og i uke 32 har vi 1032 vaksinedoser av samme vaksine. Vi vaksinerer nå siste prioriteringsgruppe, gruppe 11 (25-39 år), sier Mostervik.

Det betyr at i løpet av denne uken (uke 32) har alle innbyggere over 18 år fått tilbud om time til første vaksinedose.

- Om du ikke har fått innkalling eller har glemt å svare på innkallingen, ta kontakt med vaksinetelefonen så får du hjelp til å få vaksinetime. Dette gjelder også om du har valgt å svare at du ikke ønsker vaksine. Det er lov å ombestemme seg, sier vaksinekoordinatoren.

Utålmodige

Mange er utålmodige og ønsker å få den andre dosen så raskt som mulig.

- Det har vært stor etterspørsel om å framskynde time til andre dose, noe vi har stor forståelse for. Det kommer stadig nyheter fra FHI om hvordan vaksinasjonen skal løses nasjonalt og lokalt. Tilgang til vaksine samt kommende smittesituasjoner vil være avgjørende for hvordan vi løser dette utover høsten, sier Mostervik.

Stjørdal kommune kommer til å legge til rette for hurtig vaksinering, hvis de får tilgang til flere doser.

- Vi kommer med nærmere beskjed når vi starter å framskynde andre vaksinedose. Vi har eget bookingsystem som blir gjort tilgjengelig når vi kommer så langt. Når denne ordningen starter, kan innbyggerne enkelt bestille time selv, sier Mostervik.