Etter å ha bodd omtrent halve livet sitt ved Sulåmo gård, legger ikke Krogstad skjul på at det er vemodig å selge gården.

- Jeg har bodd der i 40 år, som er en stor del av livet. Det er mye historie knyttet til plassen, og selvfølgelig har det vært tøffe tider også; jeg mistet to sønner her. Men i det store og det hele har jeg trivdes godt, forteller Krogstad.

Nylig ble hun kontaktet av en privat kjøper, og fikk solgt eiendommen for 4,1 millioner. Når er hun i full gang med utflytting, og skal etter planen være ut av boligen innen første november.

- Jeg har trivdes hver dag her på Sulåmo, men nå har jeg kjøpt meg hus nede i bygda og har det svært bra der. Det er en enebolig med flott utsikt, så jeg er kjempeheldig, sier hun.

- Den fineste plassen på jord

Hun forteller at hun i utgangspunktet benyttet seg av megler, men at salget endte opp med å foregå privat.

- Jeg var ikke helt tilfreds med megleren, men kjøper så jeg hadde lagt gården ut for salg, og tok kontakt med meg. Jeg er fornøyd med at det ble som det ble, forteller Krogstad.

Da Randi Krogstad og eksmannen tok over eiendommen for flere tiår siden, var den nesten ubeboelig.

- Vi hadde en landskapsarkitekt på besøkt som mente det bare var å rive alt. Vi har lagt ned mye arbeid, og har fått det til bra. Jeg tror alt arbeidet er noe av årsaken til at jeg er i så god form i dag, sier 79-åringen.

Fjellgården rommer en kårbolig og to stabbur. I tillegg følger en hytte ved Sulsjøan og tinglyste fiskerettigheter med i pakken.

- Hytta ligger kun noen få meter fra vannet og er virkelig ei perle, det er den fineste plassen på jord. Den ble opprinnelig bygd i 1933, men vi satte opp ei ny hytte i 1996, forteller Krogstad.

I trygge hender

Krogstad er tilfreds med kjøperen, og føler eiendommen er i veldig trygge hender.

- Det er klart at for eiendommen er det bra at det kommer noen som kan drive den. Jeg overlater den til en kjøper som er ressurssterk, og som vil klare å ivareta gården, forteller hun.

Hun forteller at hun er glad for at eiendommen endte hos akkurat denne kjøperen.

- Det er noe av det beste som kunne ha skjedd meg. Jeg har bodd her halve livet mitt og har trivdes god, men jeg har ikke dårlig samvittighet for å selge, sier hun.