Torsdag kveld ble det arrangert rypekveld med Hans Christian Pedersen fra NINA som foredragsholder på Viva Napoli. Stian Almestad viste frem bilder fra vårens skogsfugl-leiker som tegner bra med tanke på kommende høst. Videre orienterte Ivar Rimul om Jakt i Værnesregion-prosjektet som nå har gjort unna sin sjuende sesong. Et prosjekt som har fått mye oppmerksomhet landet rundt og som nå viser visse tegn på at det har virkning opp mot bestandene som predateres av smårovvilt som rev, mår og kråkefugl.

Det er enighet om at prosjektet må videreføres og at det skal søkes om videre økonomisk støtte til dette.

Etter rypeforedraget ble det servering av pizza og jaktpraten kom raskt i gang blant de omkring 40 fremmøtte. Kvelden ble avsluttet med premieutdeling til de fem som har sanket flest poeng siste sesong i tillegg til at resterende premier ble trukket ut blant de fremmøtte. Premier for cirka 35.000 kroner, sponset av det lokale næringslivet, ble delt ut.

- Prosjektet hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten denne støtten som i hovedsak kommer fra Jan Sakshaug Sport, Felleskjøpet, Hagia Grunnan, Stihl, Hørselslaben og Trondheimsfjorden Båtutleie. En stor takk til disse støttespillerne, meldes det fra arrangørene.