- Jeg gikk rundt i nabolaget og traff på venner av oss, forteller Marius Johari. Han og resten av 9D ved Stokkan ungdomsskole har nettopp hatt besøk av Arve Klefsåsvold fra Stjørdal brann- og redningstjeneste og Alf Kåre Wangberg fra Gjensidige Stjørdal Brannkasse. De hadde med seg årets førstepremie til den aller mest brannivrige 9. klassingen i Stjørdal.

- Vi er avhengige av dere for å sjekke at alt er på stell, understreket Klefsåsvold og skrøt uhemmet av Johari.

- Tusen takk for en flott innsats, gratulerte Klefsåsvold og Wangberg til 14-åringen som fikk en iPad fra brannkassen som premie.

- Det passer perfekt for jeg har ikke iPad fra før, sier Marius Johari.

- Var det premien eller brannsikkerheten som var den store motivasjonen?

- Det var nok premien, men samtidig er det viktig med brannkontroll, svarer Johari korrekt.

Gjensidige

«Aksjon boligbrann» har vært gjennomført i mange år, og 9. klassingene har vært gode samarbeidspartnere for brannvesenet lokalt. I løpet av april stilte flere hundre 9. klassinger seks-sju spørsmål i egen familie, til slekt og venner.

- Det er veldig viktig at ungdommene er med og skaper bevissthet rundt brannsikkerhet, sier Alf Kåre Wangberg i Gjensidige Stjørdal Brannkasse. De er med som premiesponsor og stilte både med iPad til beste elev og 2.000 kroner til beste klasse. Den premien var det klasse 9D ved Halsen ungdomsskole som fikk, og de kronene går rett i klassekassa.

Full kontroll

Marius Johari har gjennomført 70 brannkontroller, og står dermed for en stor andel av totalen i Stjørdal. Det er en frivillig greie for 9. klassingene å være med på «Aksjon boligbrann», men det er ingen tvil om at unge Johari synes det var verdt det.

- Er du spesielt opptatt av brannsikkerhet?

- Næsj, jeg vet ikke det, men jeg har kontroll på at vi har det i orden hjemme, både med røykvarslere og brannslukkingsapparat.