- Gårdeieren skulle ikke bruke stabburet, så da blir dette helt perfekt, mener Siw Marlene Solvang.

Gjenbruk

Hun er uføretrygdet, men ønsker å fylle dagene med noe som er fornuftig, givende og artig. Derfor lager hun diverse ting, som hun nå skal forsøke å friste kundene med.

- Jeg har laget veldig mye til eget bruk, men nå har jeg økt produksjonen, sier hun og viser rundt i stabburet.

Her er det dekorerte vinglass, blikkbokser som har blitt til de lekreste lysestakene og masse annet som det finnes bare én av i hele verden. Felles for alt er at det er gjenbruk.

- Vi tar vare på brukte ting, og vi får masse brukte ting som jeg gjør om til ulike pyntegjenstander og gaveartikler, sier Siw Marlene Solvang.

Superkassamann

I tillegg til dekorerte pyntevinglass, små og store lysestaker, finnes også alt fra heimstrikka plagg til «resirkulerte» stiger inne i det lille buret som rommer mye på gården.

- Stigene er laget av gamle hesjestaurer, og de blir ordentlig fine, synes Rune Lundberg.

Timevis hver eneste dag sitter Siw Marlene Solvang og produserer varer til «Heimmekk & Div». Nå håper paret at mange dukker opp på åpningsdagen 7. oktober og alle de andre dagene framover.

- Vi har foreløpig ingen faste åpningstider, men utgangspunktet er at vi har åpent mellom 17 og 20 på hverdager og åpent i helgene. De som kommer innom får også treffe på Stjørdals blideste og koseligste kassamann, sier Siw Marlene Solvang og snakker om sønnen Kim Odin som har tatt på seg den rollen.