- Det var ganske gøy, spennende og noe nytt. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe innenfor TV og inspirere folk, og dette var en start. Jeg skal gjøre mer med tanke på at jeg nå har fått programmet på CV-en. Det blir lettere å være med på andre ting, sier han.

Ved å inspirere andre ønsker Gebreselase å vise at det er greit å være annerledes. Han har blant annet stått frem som åpen bifil.

- Jeg ønsker å vise den yngre generasjonen at man kan være annerledes og ikke passe inn i samfunnet, men fortsatt klare det og få til alle de samme tingene som de som sklir gjennom livet. Man kan gjøre hva som helst så lenge man setter hodet sitt til det, sier 20-åringen.

Avvist

Helt siden han var ung har Gebreselase følt på det å ikke passe inn.

- Enten det er fordi jeg har feminine trekk, er mer høylytt eller oppfører meg annerledes enn hvordan en vanlig gutt skal oppføre seg, så blir det raskt at folk dytter meg til side eller ikke aksepterer meg for hvem jeg er, sier han.

Gebreselase følte seg avvist av samfunnet. Det var ikke før han fant en youtuber lik han selv at han ikke lengre følte seg ensom.

- Han var like feminin og morsom som meg, i tillegg til høylytt og hele pakken. Han klarte seg fint og det fikk meg til å tenke at jeg ikke er alene. Hvis han klarer det kan jeg også.

Etter han fant noen som representerte han i verden, begynte han å lete etter noen som kunne representere han på samme måte innenlands.

- Jeg prøvde å finne noen innenfor media i Norge til å representere meg og min generasjon, og jeg fant ingen. Isteden for å vente og finne noen tenkte jeg at jeg bare kan bli den personen. Jeg kan bli personen til å representere andre, sier han.

Tok muligheten

For å være med på innspillingen måtte han dra ned til Oslo. Først var han usikker på å reise nedover under pandemien, men for han handlet det om å gripe muligheten.

- Man får bare én mulighet her og der i livet. Jeg hadde ikke tid å kaste bort og jeg måtte ta muligheten, selv om koronaen var ganske sterk. De på settet var ganske flinke på sikkerhetsregler og jeg følte meg trygg hele tiden, sier Gebreselase.

Før han fikk muligheten til å delta på TV-programmet hadde han søkt på flere andre programmer og fått avslag. Prosessen gjorde han oppgitt og på et tidspunkt vurderte han å gi opp drømmen.

- Det var ganske kjipt, for jeg må starte et sted og komme meg ut i det. Jeg var på vei til å gi opp, men så fikk jeg sjansen til å dra på «Mobilflørt», og rett etter innspillingen gikk jeg ekstremt viral på TikTok. Jeg føler jeg gjør progresjon og når ut til flere, som jeg nå kan være ærlig å si at det har jeg gjort. Jeg er ganske stolt over det og venter nå bare på hva som er neste, sier han.

FERIEPORTRETTET

Hvis du kunne reist hvor som helst, hva er drømmeferien?

- Det første stedet jeg vil dra til er Mykonos, Hellas. Det er ganske fint, ganske Instagram-vennlig men også på grunn estetikken i seg selv. Det er lyst og fint, og for meg gir det meg en rolig følelse.

Storby eller naturopplevelse/strandferie?

- Da vil jeg heller ta storby. Jeg føler at hvis man drar til et ukjent land, så er det storbyene som viser mest av kulturen, ikke stranda eller naturen.

Hva er ditt beste ferieminne?

- Da jeg var i Italia. Landet er ganske kjent for pizza og sjokolade, og den ene pizzaen vi spiste der var guddommelig.

Hvor trives du best?

- Hjemme, spesielt etter korona. Det har vært godt å ikke snakke med noen, selv om jeg ble veldig usosial. Nå jeg gleder meg til korona forsvinner, så jeg kan være sosial igjen.

Hva provoserer deg?

- Når noen får kritikk og ikke tar det seriøst. En annen ting som provoserer meg er personer som prøver å ugyldiggjøre andre folks følelser.

Hva engasjerer deg?

- Det som engasjerer meg er ting som er urettferdig. Jeg er imot rasisme og jeg er ikke ute etter å ødelegge folk eller ikke gi de en sjanse, for man kan lære av sine egne feil.

Har du en fun-fact om deg selv?

- Jeg har nedsatt hørsel, og fant ikke ut at jeg hadde det for et år siden. Det forklarer alle gangene jeg ikke har hørt når folk sier ting.

Hva fascinerer deg?

- Mennesker som er seg selv, ett hundre prosent. Jeg vil aldri dømme noen ut fra personligheten eller utseendet, men handlingene deres.

Hva savner du nå?

- Jeg savner store festarrangementer, hvor man kan danse og gjøre hva enn man vil.

Hvis du fikk et ønske oppfylt, hva ville det vært?

- At jeg fikk sjansen til å være med på de forskjellige TV-programmene, så jeg allerede nå kan starte karrieren jeg vil.