Nok en gang møter Svartdahl til felleskirkelig møtehelg i Stjørdal. Møtene blir i Stjørdal kirke, Kimen, og i Misjonskirka, og årets tema er «Fri til å leve - tross sår, skyld, skam og sorg».

– Egil vil belyse temaet på forskjellige måter gjennom helga. Jeg tror det blir veldig fint, og tilbakemeldingene har vært veldig gode tidligere, sier sogneprest Per Anton Leite.

Felles kirkemøter arrangeres en gang i året, og ifølge Leite er det ikke nødvendigvis slik at alle vet hvorfor vi har så mange kirkesamfunn, og at de kan gå sammen mener han er positivt.

– Det er mange som lurer på hvorfor det er så mange kirkesamfunn, jeg tenker litt slik at hvis man tror på samme Gud så må man kunne samarbeide. Denne helga viser at det er de viktigste tingene man står sammen om, og det er viktig å understreke, forklarer han videre.

Frihet i det som er vanskelig

– Egil har satt et tema for møtene, og det handler om at livet møter oss og gir forskjellige erfaringer. Det handler om å finne friheten i det som kan være vanskelig, og at Gud kan gi og vise oss hvordan vi kan bli frie til å leve, forteller sognepresten videre.

Under gudstjeneste søndag vil det være eget opplegg for barn.

– Ofte er det slik at gudstjenester blir stressende fordi foreldre ønsker at barna skal sitte i ro, men det er ikke nødvendig. Vi ønsker at barna skal ha et positivt forhold til kirken, og derfor blir det et eget opplegg under gudstjenesten slik at det skal være mulig for foreldre og barn og hygge seg, sier Leite.

Kaffe og prat

En felles meningshetshelg mener Leite er viktig for å skape et fellesskap. Her blir det tid for kaffe og prat etter samlingene, og det tror han er viktig.

– Jeg synes det er fint. Nå er sommerferien over synes vi det er fint å ha en felles start på semesteret, så håper vi folk tar turen, forklarer han videre.

Fredag 26. august: Stjørdal kirke kl. 19.00

Lørdag 27. august : Misjonskirka kl. 19.00

Søndag 28. august: Stjørdal kirke kl. 11.00

Søndag 28. august: Misjonskirka kl. 18.00