Tirsdag formiddag ble det nemlig gjennomført en øvelse ved Stjørdal Helsehus.

Mandag la kommunen ut informasjon på sine hjemmesider, der de ropte et lite varsko for å gjøre publikum oppmerksomme på at de trolig ville observere flere utrykningskjøretøy i sentrum enn hva de gjør ellers.

- Ansatte og pasienter i alle avdelingene på huset, ambulanse, brann og flere andre aktører vil delta. Dette er en fullskala test av brannvarslingsanlegget hvor et rom skal røyklegges. Samtidig blir dette en realistisk øvelse på evakuering av pasienter, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Vær forberedt

Ansatte og pasienter ved Helsehuset skal være varslet på forhånd om øvelsen, der det vil bli fokus på en fullskala test av brannvarslingsanlegg i tillegg til øvelse på å evakuere pasienter.

Det vil imidlertid ikke bli evakuering av bygget, men kun til sikre soner i samme etasje, eventuelt ned en trapp.

Det opplyses om at som en del av øvelsen vil et rom bli røyklagt, og personell fra både Værnesregionen Brann og redningstjeneste, og forebyggende enhet vil være til stedet.

Stjørdal kommune går i forbindelse med øvelsen ut og informerte om at det vil være flere utrykningskjøretøy i aksjon ved Helsehuset tirsdag. Foto: Anette Fossmo