- Det skal være en artig og trygg opplevelse, der du kan møte nye folk. Man tar med seg pc-en sin og spiller sammen med andre. Vi har også lagt opp til en rekke konkurranser med premier, smiler Eirin Emilie Møinichen Løkken (14), nestleder i Carbon klubbstyret.

I påsken arrangerer Carbon er tre dagers langt lan med i storsalen i Kimen.

Åpen for alle

Det er lagt opp til overnatting, men det er også mulig å reise hjem for kvelden. De som skal overnatte må imidlertid følge noen regler.

- De under 16 får ikke gå ut etter klokken 23.00, og de som er eldre må også gi beskjed hvis de går ut på kveldstid. Det handler om at vi er ansvarlige for alle de som er under 18, forteller Løkken.

Arrangementet er åpen for alle, og man trenger ikke å ha et stort pc-setup. Påmelding skjer via Facebook, med påmeldingsfrist uken før påske.

– Helt fantastiske

Det er Guttorm Tysdal ved eFIKS Gaming og en gjeng med kyndige ungdommer som har ansvar for innholdet i turneringen.

- De er helt fantastiske og kan virkelig det de driver med. Vi er svært glade for at de har sagt ja til å bli med å arrangere, berømmer Løkken.

Tysdal forteller at de blant annet kommer til å opprette en «Helpdesk», slik at det blir letter for både foreldre og deltagere å søke hjelp. I tillegg har de en egen discord-kanal tilgjengelig.

- Der vil vi legge ut alt av informasjon rundt turneringen, sier Tysdal og legger til det også vanker noen fete premier på vinnerne.

Oppfordrer foreldre

De som ikke har egen pc, kan søke om å låne utstyr fra Carbon.

- Foreldrene må også gjerne komme innom for en kaffeprat og litt digital opplæring, oppfordrer Tysdal.

Lanet arrangeres mellom 11. og 13. april og vil bli strømmet på både kinolerretet og i ulike sosiale medier.

Det blir turneringer i flere spill under påskelanet på Carbon fritidsklubb Foto: Illustrasjon