- Vi har vært i kontakt med Trafikverket for å påvirke beredskapen på E14 fra riksgrensen til Storlien. Det er her den største risikoen for redusert trafikkavvikling på E14 er, sier Anders Aalberg i Statens vegvesen.

Både Stjørdal kommune og politiet i Værnesregionen har henvendt seg til Statens vegvesen i forkant av alpin-VM i Åre. Årsaken er at det innimellom er utfordringer langs E14 på vinterføre.

- Når føret er utfordrende blir det ofte stopp i bakkene fra Riksgrensen og opp bakkene til Storlien, som oftest forårsaket av utenlandske vogntog. Disse problemene forplanter seg nedover E14. Sist det skjedde gikk køen helt ned til Sneiåsen. Kødannelsen forårsaker etter hvert store trafikale problemer, men også problemer for driftsentreprenøren som ikke kommer fram med brøytebil og strøing, sier Anders Aalberg i Statens vegvesen.

Han forteller at driftsentreprenøren som vegvesenet bruker på strekningen har brøytet og strødd bakkene, men dette er ikke en del av avtalen.

- Svenskene har helt andre krav til føreforhold enn oss og det virker som at de tidligere ikke har prioritert strekningen mellom grensen og Storlien, sier Aalberg.

Nå er han imidlertid fornøyd med at Trafikverket har varslet økt beredskap på den aktuelle strekningen, og ikke minst at dette kan bli en løsning som varer.

- Trafikverket vurderer å opprettholde økt beredskap på nevnte strekning ut over VM-perioden hvis de ser at dette fungerer godt, sier Aalberg, som forteller at vegvesenet mener at standarden på vinterdrift på E14 mellom Stjørdal og Meråker er tilstrekkelig. Men i forbindelse med VM i Åre er beredskapen økt på strekningen mellom Meråker og riksgrensen.