Nettredaksjonen

Av Arne Brunes

Gjennom 2021 vil Selbu IL feire at de passerer ett hundre år. De ulike gruppene har sine arrangement, og mandag kveld var turen kommet til friidrettsgruppa. Et flott familiearrangement der den yngste gruppen var i et stort flertall.

En utøver som var veldig fornøyd med kveldens konkurranse var Nathaniel Chaves (14). Han kastet det 600 gram tunge spydet til ny personlig rekord, 39,20 meter.

Se bilder fra arrangementet:

- Da klarte jeg kveldens mål som var å kvalifisere meg til ungdomsmesterskapet neste sesong. Andre helga i september skal jeg til Måndalen på Lerøylekene. Der skal jeg delta i kule og spyd for det sørtrønderske laget. Jeg trener et par ganger per uke, og det er kun friidrett jeg satser på, sier den talentfulle utøveren.

Chaves er en av mange unge som deltar med iver og lyst på friidrettsbanen. Friidrettsgruppen i Selbu IL har tre treningsgrupper.

- Vi har ei rekruttgruppe opp til tredjeklassen, ei gruppe på mellomstadiet opp til femte, og så har vi en del utøvere opp til 14-15, totalt rundt 35 på lista. Det er mange flere yngre som har kommet til nå enn det har vært på veldig lenge, sier leder i gruppa Espen Rygg, som for anledningen var starter på jubileumsstevnet.

Tiåringene Sindre Kjøsnes (f.v.), Sander Tørum og Marius Flønes, gir alt fra start på sekstimeteren.

Næringslivet bidrar

Selbu IL er hundre år, men det er egentlig stiftelsesåret for Mebonden IL. Før ski-NM i 1974 ble idrettslagene Mebonden og Innbygda slått sammen til Selbu IL, ifølge dagens leder, Bjørn Fagervold.

- Nå arrangerer vi jubileumsstevner og skaper litt blest rundt laget. Vi har et lotteri med premier for i alt 80 000 kroner. Jeg må ta med at bedriftene rundt om i bygda er svært gavmilde når vi spør om premier, sier Olav Jarle Hoås i jubileumskomiteen.

- Neste uke blir det rulleskirenn på Selbuskogen, skigruppens jubileumsarrangement, forteller Bjørn Fagervold, lagets leder på tredje året.

Stolte barn med premier og en eksklusiv minnemedalje, fra v. Ane Sesseng, Marit Kulseth, Lisa Øyaseter og Karen Hoås.

Gamle helter

Når et idrettslag jubilerer dukker det ofte opp utøvere som har satt preg på resultatlistene for lenge siden. Hans Olav Sørensen (78) var landslagshopper på 1960-tallet.

- Jeg husker godt OL i Innsbruck i 1964. Da lå jeg på tredjeplass etter første omgang. Til slutt endte jeg på åttende, sier hoppveteranen og den kjente bakeren i Selbu.

Det er farlig å nevne navn for å utelate noen, men det hører med; Kristen Kvello ble norsk mester på 50 km i 1957. Peder Norbye vant slegge i NM 1955, Grete Ingeborg Nykkelmo, verdensmester på ski i 1985, maratonløper Marit Uglem og kvinnehåndball hadde sin storhetsperiode like før årtusenskiftet. Christian Meyer, hadde 22 verdenscupstarter i hopp og er suksesstrener for det norske kvinnelandslaget i skihopp, og i 1977 ble det en legendarisk bronse i ski-NM for herrer med laget som besto av Reidar Wold, Per Magne Siraas og Terje Guldbrandsen.

Olav Jarle Hoås og lagets formann Bjørn Fagervold kunne friste med mange premier under jubileumslotteriet.

50 deltok

På mandagens stevne var om lag femti deltakere i aksjon. Med foreldre og besteforeldre til stede ble det et flott familiearrangement. Ute på banen var det mulighet for å kjøpe kaffe, kaker og andre forfriskninger. Sist, men ikke minst viktig var premieutdelingen der deltakerne blant annet fikk en minnemedalje. Den er unik og er mulig å få bare i kveld, uttalte kveldens speaker da den ungdommelige hundreåringen feiret seg selv.