- Hva er viktigst?

Høyre sentralt går til valg på fire kjernepunkter:

1.      Kunnskap i skolen

2.      Raskere utbygging av veg- og kollektivtrafikk

3.      Kvalitet og valgfrihet i helsevesenet

4.      Trygge arbeidsplasser

For meg er det viktig å utdype punkt 3, sier Fløttum og fortsetter:

Trygghet for en god alderdom

- Høyres mål er at alle skal få gode og verdige omsorgstjenester med høy kvalitet. Det viktigste er å bygge ut sykehjemstilbudet og styrke kvaliteten gjennom økt kompetanse med flere leger og sykepleiere.

Arbeider målbevisst

- Hva gjør Senior Høyre?

- Høyre er det eneste partiet som har organisert sin egen seniororganisasjon gjennom Senior Høyres Landsforbund. Vi arbeider målbevisst for å kunne få gjennomslag for gode og verdige omsorgstjenester med høy kvalitet. Vi arbeider opp mot vårt hovedparti som kan ta med dette i det politiske arbeidet. Dersom Høyre kommer inn i et regjeringssamarbeid etter valget den 9. september, vil dette kunne få enda større gjennomslagskraft, påpeker Fløttum og argumenterer videre:

* Senior Høyre vil styrke helsetjenesten for eldre – et godt helsetilbud som de eldre skal ha, samt bevare de eldres selvstendighet og selvrespekt.

* Målet er å styrke tilbudet til demente både hjemme og på institusjon, samtidig som at forskning på demens må fortsette og må gis høy prioritet.

* Det er ønskelig å få styrket tilbudet om lindrende behandling med vekt på tilbud i pasientenes nærmiljø og hjemmebaserte tilbud.

* Dessuten mener Senior Høyre at en må forvente å få plass på sykehjem når en trenger det og at det gis både habilitering og rehabilitering uten ventetid.

Lederen i Senior Høyre i Stjørdal og Nord-Trøndelag er opptatt av disse spørsmålene og konstaterer:

Rett til skattefradrag

- De aller, aller fleste av oss sier at de ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Dette må det i større grad legges til rette for og utvikle skattefradrag for nødvendig hjelp i hjemmet for eldre med behov for hjelp fra pårørende.

Senior Høyre står for en offensiv politikk. Gjennom sin erfaring og kompetanse er de eldre en ressurs for samfunnet. Vår politikk gir eldre mennesker valgmuligheter til trygghet, respekt og livskvalitet, sier Fløttum.

- Men hvorfor et Senior-Høyre?

- Vi har Unge Høyre som spesielt ivaretar ungdommens interesser. Men vi har også behov for noen som kan konsentrere seg om den store gruppen av godt voksne medlemmer. Derfor har Senior-Høyre blitt en aktiv deltaker i Høyres arbeid. Jeg kan også nevne at lederen Turud Wickstrand, tidligere ordfører i Drammen, møter i Høyres sentralstyre. Dermed er vi representert i partiets høyeste organ.

Stiftet i 2011

- Hvordan er interessen i Stjørdal?

- Stjørdal Senior-Høyre ble etablert 18. mai 2011. Det var like etter at Nord-Trøndelag Senior Høyre ble stiftet med tidligere stortingsmann Gunnar Vada fra Steinkjer som første leder.

Alle medlemmer i Høyre over 62 år kan være medlem av Senior-Høyre. Et medlemskap betyr at det samtidig er fullverdige medlemmer av Høyre og kan delta i partiets beslutninger.

- Har Stjørdal vært tidlig ute med å stifte Senior-Høyre?

- Nei, på ingen måte. Trondheim hadde den første lokale avdelingen i Norge. Den ble stiftet 25. januar 1979. To år senere 2. februar 1981 ble Senior-Høyres landsforbund stiftet; samme år som Kåre Willoch ble statsminister for en ren Høyre-regjering. I august 2012 hadde Senior Høyre 52 lokalforeninger i hele landet med til sammen vel 3500 medlemmer. I tillegg kommer senior-kontakter i om lag 60 kommuner.

Stand hver lørdag

- Hva vil Senior-Høyre i Stjørdal gjøre fram mot valget?

- Vi vil være med på en felles stand sammen med Høyre og Unge Høyre på torget hver lørdag. Vi skal være med på dørbank og bruke våre kontakter etter beste evne.

Leder Einar Fløttum sier at Høyre denne gang er svært godt forberedt både til valgkampen og det krevende arbeidet etterpå:

- Stemningen blant velgerne ser ut til å blåse vår veg. Det betyr regjeringsskifte og ny statsminister. Denne gang hersker det absolutt ingen tvil om at Høyres leder Erna Solberg er den selvskrevne kandidaten. Vi vil ikke oppleve noe av det samme som skjedde i 2001 da Kjell Magne Bondevik kapret statsministerposten fra Jan Petersen.

Mer enn Østlandet

Det vil bli økt oppmerksomhet om eldre fremover. Eldre vil utgjøre en stadig større andel av befolkningen. Dermed vil det være behov for et sterkt Senior-Høyre i tida som kommer, sier Fløttum som ikke kan dy seg for en liten digresjon fra Høyres siste landsmøte:

- Tema var samferdsel med mye prat om strekningene Sarpsborg – Oslo og videre til Skien. Da kunne jeg ikke dy meg og ba om ordet for følgende melding:

- Øst for Trondheim står skiltet «Narvik 900 km». Under et besøk i Kirkenes var en kompis og jeg på joggetur. Der så vi skiltet «Narvik 1030 km». Jeg vet at det bor mange mennesker på Østlandet, men det finnes også andre deler av Norge, sa jeg og høstet mange godord etterpå for innlegget.