Det kan være lurt å allerede nå starte rydding i skap og skuffer. Legg da det du vil gi i solide plastsekker for senere levering til oss, sier damene Hildur Forbordsaune, Aud Rønning og Åse Rømo. De tre forteller at de som kommer med sekkene bidrar med 40 kroner for å dekke fraktomkostningene som administreres av estlender Sormul i Steinkjer. Damene har så langt ikke fått anledning til å besøke mottaksbyen Narva i Estland, men får tilbakemeldinger om mange glade og takknemlige mennesker når dette deles ut.

Aktivt sanitetslag

Skatval sanitetslag serverer sin faste frokost til elever på skolen. De deler ut blomster til alle i Skatval over 80 år til jul. Det betyr nesten 100 planter. De ga nylig 50 000 kroner til stien opp til Svartkamhytta. De står bak prosjektet med fastelavnsris og arrangerer julemesse på skolen før jul.

Nå er det fokus på denne innsamlinga til Estland. Vi har bra respons på den hver gang og nå er det 10.året. 1.søndag i advent er det tenning av julegran, 2.søndag i advent arrangerer vi julemessa. Vi gir også penger til forskingsfond. 62 000 kroner har vi gitt til 6 ulike fond, forteller damene. Hildur, Aud og Åse minner om leveringsdatoene med sekker. På Prix altså mandag 10. nov og torsdag 13.nov.