Når Hans Westerheim fra skolekorpsets arrangørstab tar turen til Torget på Stjørdal høljer regnet ned. I det noe av programmet denne uka skal presenteres, frister det langt mere å ta plass under paviljongen for å unngå regnet.

-        Vi har bestilt fint vær i uke 33, og folk i denne regionen kan allerede krysse av uka med Stjørdalsdager for da skal sola skinne, sier Westerheim og skryter gjerne av planene som lag og foreninger skal presentere disse dagene. Halsen Skolekorps skal sammen med samarbeidspartnere som Evento og Frivillighetssentralen gi publikum full uttelling. Hans og arrangøren av fjorårets Stjørdalsdager satt tilbake med en god og en mindre god følelse. Energidagen ble en suksess, men nedturen ble Fest i natt-arrangementet som denne gang skal sentreres rundt og på Torget.

-        Hvilke endringer vil publikum oppleve i årets program?

-        Nå er ikke alt helt hundre prosent på plass ennå, men hovedkomiteen peiler seg inn på gode artister under Fest i natt-arrangementet. Youngstar og Bjørn Johan Muri skal kaste glans over dette arrangementet. Finalen vil bli avviklet på scenen sammen med band. Hoved-artist blir Tone Damli med band og nytt av året er at lag og foreninger deltar gratis under Fest i natt!

-        Betyr det at attraktiviteten for å delta øker?

-        Ja, det tror vi og det er det all grunn til fordi lagene som er med stiller jo opp for å sikre egen inntekt samtidig som de bidrar til å vise fram mangfoldet noe vi gjerne vil viser fram, sier Hans Westerheim. Som tidligere år må de som stiller med boder delta i opptoget. Fest i natt med opptog i gata har lenge vært en tradisjon og bør videreføres med økt styrke, mener Westerheim som får med seg 50-60 i stort og smått fra Halsen Skolekorps til å arrangere.  Allerede tirsdag i uke 33 ankommer veteranmotorsykler Torget. Onsdag er det opptog og boder med Fest i natt under ledelse av konferansier Viggo Valle. Torsdag blir det Trivelig Torsdag med salg av rømmegrøt og musikk av Autumn Leaves. Ungdommens Hus overtar Torget med scene og byr på gratis konsert for unge lyttere. Fredag er det Internasjonal dag på Torget der Fida Afif og Frivillighetssentralen koordinerer salg av mange internasjonale retter. Kulturelle innslag blir det også.

Ny energidag lørdag

Stjørdalsdagene får også i år sin egen energidag. Denne gang blir Dan Børge Akerø konferansier, og det inviteres statsråder også denne gang. Her legges det også opp til quiz.

-        Vi ønsker å få med noen fra lokalt næringsliv til quiz-arrangementet der Dan Børge loser de lokale lagene ut på scenen. Dette har vi stor tro på kan bli litt av et show og her er det lov å bomme litt på spørsmålene. Ingen går av scenen som tapere her. Det skal være stemning og vi tar gjerne imot deltakere som viser interesse, sier Hans Westerheim. Som bonus er det Operauke også som trolig vil delta på enten energidagen eller tidligere i ukens arrangementer. Arrangørene er fortsatt ikke i mål med hele programmet som annonseres senere utover sommeren.