- Vi er oppe i en ufattelig tragedie. Det er viktig å stå sammen nå, og ta vare på de berørte og hverandre, sier leder i Stjørdal Ap, Torger Størseth

Stjørdal Arbeiderparti møtes til utvidet styremøte (styret m alle vara, lagslederne, valgkamputv.) på Rådhuset kl 16.

Åpen sammenkomst for de som vil komme kl 17, i kommunestyresalen.

En nasjonal tragedie

Av statsminister Jens Stoltenberg

Minst 80 unge mennesker er revet bort på Utøya. Vi har også mistet medarbeidere i regjeringskvartalet.

Det er ikke til å begripe.

Det er som et mareritt.

Et mareritt for de unge som ble drept. For deres nærmeste. Mødre, fedre og søsken som brutalt ble konfrontert med døden.

Men også for de som overlevde og deres pårørende. Hver og en som var på Utøya er rammet for livet.

Unge mennesker har opplevd ting et hvert menneske skulle vært forskånet for. Frykt, blod og død.

Jeg kan ikke få uttrykt med ord hvor mye jeg føler med alle som er rammet.

I dag - om få timer - skulle jeg ha møtt de unge på Utøya. Mange av dem er ikke lenger i live.

For meg er Utøya mitt ungdoms paradis som i går ble forvandlet til et helvete.

Nå handler det om å støtte og hjelpe de som står midt oppe i sorgen.

Mange jobber fortsatt med å redde liv. Selv besøkte jeg Ullevål sykehus i natt og ga anerkjennelse til det enestående arbeidet helsepersonell gjør der.

Vår takk går også til mannskaper i politi, brannvesen og alle andre som nå gjør en stor innsats. Også frivillige har meldt seg.

Alle gjør en imponerende innsats. Det er jeg glad for. Vi føler alle et behov for å bidra, snakke sammen og ta vare på hverandre.

I natt snakket jeg med AUF-leder Eskil Pedersen. Han bruker alle sine krefter på å trøste å bistå alle som er rammet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og kulturminister Anniken Huitfeldt har vært på Sundvollen i natt og i morgentimene og bistått de som har kommet fra Utøya og pårørende.

Mange venter fortsatt på svar.

Jeg vil senere i dag selv reise til Sundvollen for å møte de som er rammet og de pårørende.

Nå i morgentimene vil de mest berørte statsrådene samles, og senere i dag vil regjeringen møtes.

Det vil bli flagget på halv stang for å gi utrykk for hele landets sorg over den tragedien som har rammet oss.

91 døde - søket fortsetter

Kilde - politiet.no

Status kl 09 i dag er at 84 er bekreftet døde på Utøya og 7 i Oslo. Disse tallene kan endre seg. Det foregår fortsatt søk i vannet ved Utøya. Oslo politidistrikt jobber sammen med Nordre Buskerud politidistrikt for å skaffe oversikt over savnede personer. Skadde er sendt til flere steder og det er derfor et omfattende arbeid.

Politiet oppfordrer alle til bidra til at samfunnet så raskt som mulig kommer tilbake til normalt gjenge. Området rundt Regjeringskvartalet og Utøya vil være avsperret inntil videre, også for pressen. Situasjonen i Oslo sentrum framstår ikke lenger som uoversiktlig, og vi har ikke lenger grunn til å be folk om å holde seg borte fra sentrum. Politiet har ikke opplysninger som skulle tilsi at publikum er i fare.

Det er viktig at publikum respekterer avsperringer og følger politiets anvisninger. Forsvaret bistår politiet med å sikre bygninger slik at politiet kan konsentrere seg om trygghetsskapende arbeid. Politiet har iverksatt tiltak av forebyggende karakter. Politiets og forsvarets tilstedeværelse er av forebyggende art. Det er ikke lenger behov for restriksjoner på mobilbruk i Oslo sentrum. Det er innført flyforbud over Utøya.

Politiet oppfordrer alle næringsdrivende i området rundt Regjerningskvartalet som har videoovervåking, om å kontakte politiets tipstelefon 22 66 99 66.

Siktede

Den pågrepne norske 32-åringen er foreløpig siktet for brudd på paragraf 147a i straffeloven - terrorbestemmelse med 21 års strafferamme. Siktelsen kan endre seg. Han er siktet for både for hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Det gjøres undersøkelser i to boliger den siktede knyttes til. Dette arbeidet er ikke avsluttet. Siktede har ikke vært pågrepet av politiet tidligere.

Politiet berømmer innsatsen til brannvesenet, ambulansetjenesten og andre som bidro i redningsarbeidet i går.