Nødetatene rykker ut til melding om brann i en bolig i Hyllbergvegen i Hegra, melder politiet på Twitter. Det er opplyst at beboere er ute av huset.

Nødetatene fikk en trippelvarsling om brannen klokken 10.28, opplyser innsatsleder Roger Nomeland i politiet.

– Per nå vet vi ingenting om hva som er brannårsaken. Det må vi komme tilbake til. Det vi fikk i innledende informasjon, er at det mulig startet i sokkelen på bopel. Videre etterforskning får vise hva som har skjedd, sier Nomeland litt etter klokken 11.30.

Pustet inn røyk

Én person var hjemme da brannen startet, og vedkommende evakuerte seg selv ut. Han er sendt til legevakt for en sjekk etter å ha pustet inn litt røyk, opplyser Stig Morten Solem fra helse på stedet.

– Det er en familie på fem som bor der, men om alle har vært hjemme, vet jeg ikke. Det viktigste er at alle er ute av huset, sier operasjonsleder i politiet, Ebbe Kimo.

En person får sjekk av helsepersonell i ambulanse på grunn av røyk. Det er ellers ikke snakk om personskade.

Det er huseier som selv har varslet om brannen.

– Det skal være snakk om røyk. Foreløpig er det uklart hva som er årsaken, og omfanget vet vi ikke noe om, sier Kimo klokken 10.40.

Startet i kjelleren

– Vi konstaterer røykutvikling fra kjeller, sier vaktleder Stig Lunde i brannvesenet.

Det er snakk om en kraftig røykutvikling, som ifølge brannvesenet skal stamme fra kjelleren i huset. Foto: Guro Storli Aune

Brannen skal ha startet i kjelleren, men har spredt seg til alle etasjer av huset. Det er observert åpne flammer i første etasje.

Klokken 13 jobber brannvesenet fortsatt med slukkingsarbeid. Huset er ikke lenger beboelig, opplyser politiet på Twitter. Kommunen er varslet, i tilfelle familien har behov for bistand.

Brannen er i samme område som brannen som spredte seg fra en garasje til en enebolig forrige helg.