Den største delen av jobben for å holde oss friske og sunne kan vi gjøre selv, sier Wasana. -Vi må bli kjent med hvordan systemet vårt fungerer og påvirkes av mat og drikke, stress, tanker og følelser, og ta ansvar for eget velbefinnende, påpeker hun. Yin og yang er begreper i Østens lære, der yin står for kald og yang for varm. Å finne den riktige balansen mellom yin og yang, vektlegges mest i behandlingen, som hun sier skjer innenfra og ut, motsatt av den vestlige verdens symptombehandling. Wasana sammenligner kroppen med en bil, der det er viktig at motoren vedlikeholdes og ikke blir for varm. -Slik er det med oss mennesker også, ubalanse mellom yin og yang gjør at indre organer jobber på høygir og kroppen går varm og forårsaker ulike plager og sykdommer. De fleste er for varme, har for mye yang energi, sier Wasana.

Klorofyll-drikke

-Det første skritt til bedre helse er innvendig rens av kroppen, det er viktig, påpeker Wasana. - spesielt i tykktarmen hoper det seg opp med slaggstoffer. Veldig mange plager starter med dårlig fordøyelse. Wasana anbefaler å drikke ferskpresset saft av grønne bladgrønnsaker som er rik på klorofyll, da klorofyll har en rensende og avgiftende effekt på kroppen. Grønnsaksaften er i tillegg proppfull av livgivende stoffer som gir oss mere energi.

Wasana forklarer hvordan klorofylldrikken påvirker oss. - Klorofyll gir blodet mer oksygen, som igjen forebygger og kan reparere skader på celler. Den styrker de hvite blodlegemene som har som oppgave å stoppe bakterier og hindre betennelser. For lite oksygen gjør blodet for tykt. Klorofyll renser tarmen og forbedrer fordøyelsen og næringsopptaket, da vil også energinivået økes. Klorofyllsaften er rik på vitaminer, spesielt kalsium som forebygger benskjørhet.

-Man kan bruke mange typer grønnsaker, - salat, kål, brokkoli, stangselleri, agurk, -alt av grønne bladgrønnsaker. Man kan blande flere sorter, eller bruke èn, alt etter ønske. Men det er greit å variere noe, da de forskjellige grønnsakene inneholder ulike typer næringsstoffer, forklarer Wasana. -Bruk gjerne mango eller ananas til å gi saften litt søtsmak.

-Grønnsaker som er sprøytet med kjemikalier må vaskes godt før de deles opp, blandes med litt vann og kjøres gjennom saftpresse eller i kjøkkenmaskin. Det beste er å lage den fersk hver dag, den kan oppbevares i kjøleskap i maks 3 dager. Start dagen med klorofylldrikke på tom mage, da virker den best. Drikk den gjerne flere ganger i løpet av dagen, alltid før måltid, - ikke til eller rett etter måltidet, presiserer Wasana. -Vi gjør feil når vi drikker samtidig med maten, det påvirker fordøyelsesprosessen, maten blir mere tungfordøyelig og næringsopptaket svekkes. Å tygge maten godt og unngå å drikke samtidig som en spiser, hindrer opphoping av slaggstoffer i tykktarmen.

-Klorofyll er ikke medisin, understreker Wasana. -Når klorofylldrikken er en del av det daglige kostholdet og brukes over tid, vil kroppen reparere seg selv. Kroppen er vårt beste verktøy. Viktig å ønske endringer og ha tro på det en gjør for å opprettholde god helse.

-Har man mange plager er ikke alltid klorofylldrikken tilstrekkelig for å rense kroppen for avfalls- og giftstoffer. Da kan man gjøre flere tiltak i begynnelsen, som tarmskyll. Man kan også bruke grønnsakrestene etter saftpressinga til rensebad for føtter og hender, da det trekker ut slaggstoffer. Restene kan i tillegg brukes som grøtomslag på vonde områder på kroppen, forklarer hun.

-Jeg er interessert i å informere folk om hva de selv kan gjøre for å ivareta god helse, sier Wasana, først og fremst til å gjøre seg kjent med hvordan kroppen fungerer, lytte til signalene den gir og korrigere med ulike tiltak når plager kommer. Selv drikker hun nypresset grønnsaksaft hver dag, og klientene får alltid en kopp klorofylldrikke etter behandlingen. Wasana er raus og lever det hun lærer, hennes filosofi er at man skal dele av sin kunnskap og hjelpe der man kan.

http://www.wasanamassasje.no/