– Det er veldig gøy at den ble fanget opp så bra på kamera, sier Eirik Yven.

Nær husveggen

Like bak den ene husbygningen, cirka 30 meter fra ene hjørnet på gården, har familien Eirik Yven-Fornes satt opp et viltkamera. Målet var å få sett gaupen de mistenker har vært i nærheten den siste tiden.

– Viltkamera ble oppsatt i helgen. Vi visste gaupa hadde vært i området etter vi fant et dødt rådyr, forteller Yven.

Under kan du se filmen av gaupa:

[embed]https://vimeo.com/615856949[/embed]

Familien bestemte seg for å koble opp et viltkamera like ved rådyret, for å se om gaupa kom tilbake og det hele kunne fanges opp på film.

– Det var veldig gøy å få se den, og det er ikke ofte man kan få de så tett på kamera. Vi er usikre på om det er samme gaupe, ettersom den bare luktet på rådyret, sier han videre.

– Spennende

Dette er imidlertid ikke førte gang familien har fått besøk av gaupa. I vinter registrerte de flere døde rådyr i området, som kunne tyde på at en eller flere gauper har vært i nærheten en stund.

– Barna synes det er spennende, og fasineres av dyrelivet. Da er det spesielt og kunne se den på film. Den ser jo ganske stor ut også, forklarer han.

Paret leier ut en hytte for fiskeentusiaster et lite stykke fra gården, og tror dyreliv som dette får flere til å få lyst til å ta en tur dit i håp om å få se naturens sjeldenheter.

– For noen år tilbake kom det noen dansker fra København for å låne hytta. Da vi fortalte at det har vært både gaupe, bjørn og elg i området tidligere synes de det var veldig spennende. Nå han vi hvert fall vise til gaupa, avslutter Yven.