Bakgrunnen for dette er at man etter årets avlysning, ønsker å flytte rittet bort fra fellesferien. Det skriver organisasjonen i Pilegrimsrittet i en pressemelding.

- Vi har sett at det ikke har vært optimalt å arrangere sykkelritt mens det er ferietid. Så derfor har vi nå besluttet å flytte rittet noen uker senere på høsten. For å unngå kollisjon med Birkebeinerrittet og andre store arrangement, havnet vi på lørdag 8. september, sier Jon Håkon Slungård i pressemeldingen.

Mange tilbakemeldinger

Etter at årets ritt ble avlyst, fikk Pilegrimsrittet en rekke tilbakemeldinger fra ryttere som håpet at rittet var tilbake i 2018.

- Alle de gode tilbakemeldingene fra ryttere som var lei seg for at Pilegrimsrittet 2017 ble avlyst, gir oss energi og god tro på at vi skal lykkes i 2018. Vi har også startet arbeidet med potensielle samarbeidspartnere, og signalene fra bedriftene er også positive. Vi ønsker å skape en sykkelfest gjennom hele Neadalen, fortsetter Jon Håkon Slungård i pressmeldingen.

Godt i gang

Arbeidet med neste års ritt er allerede godt i gang. Nå blir den viktigste oppgaven å få flest mulig til å sette av lørdag 8. september på kalenderen.

- Vi har en drøm å bli et stort sykkelritt for syklister i alle aldre og uansett form. Vi er rett og slett sykkelrittet for alle. Vi håper derfor at vennegjenger, bedrifter, sykkelklubber og andre kan sette seg Pilegrimsrittet 2018 som et treningsmål for neste år, avslutter Jon Håkon Slungård på vegne av arrangørene.