- Dette gjør vi for at elevene i læringsøyemed skal få delta med innsamling av midler til Nigeria-aksjonen, samtidig som de lærer å lage nye ukjente matretter. Vi konsentrerer arbeidet på skolens kjøkken mot to hovedretter. Derved kan den som ønsker bestille mat og velge blant disse to rettene, der hver matrett koster kr 100,- ferdig levert på bedriftens dør, sier faglærer Kyrre Dybdal, 1RM og 2KS ved Ole Vig videregående skole. Overskuddet fra salget går uavkortet til OD-prosjektet.

- Hvor kan bedrifter bestille lunsjen med afrikansk opphav denne torsdagen i november Kyrre?

- Man kan sende sin bestilling til elevrestaurant.ovvs@ntfk.no, og bestille bedriftslunsj ved å sende oss en E-post. Vi må da vite hvor mange personer som bestiller og hvilken av de to rettene våre de velger, sier Dybdal. Maten leveres på døra av elevene.

To afrikanske retter

På OD-dagen 2.november kan man velge mellom retten «Sikbadj», som er Marokkansk lam med aprikos og dadler. En fruktig gryte med smak av aprikos, dadler, appelsin og krydder som koriander, mynte og spisskarve. Serveres med marokkansk couscous salat og Dhall curry (linse-curry). Den andre retten på OD-dagen er: Malawi nøttekylling, en enkel kyllinggryte med ristede nøtter, vårløk, smak av soya og frisk koriander. Serveres med sitron-ris smakt til med persille og vårløk.

- Begge disse rettene kommer i tillegg med potet- og linsesamosa. En smaksrik og mettende filodeigpakke med potet, linser, spisskummin og persille. Vi sender med en sprø, liten kake med sesam og mandler, og med smak av appelsin og kanel som runder av måltidet, sier faglærer Kyrre Dybdal.