Eli Arnstad gjør politisk comeback. Hun var vararepresentant til Stortinget for Senterpartiet i Nord-Trøndelag i årene fra 1985 til 1993. Nå skal hun for første gang innta kommunestyret og skatvalshjertet slår hardt og fort hos den engasjerte 57-åringen, som er partiets sjuendekandidat.

- Dette må utredes nå. Det er mange gode grunner og argumenter til at vi må se på mulighetene for å etablere en småbåthavn her i Håmmårsbukta, sier Arnstad.

Hun har argumenter på løpende bånd, og den 33 år yngre parti- og bygdekollegaen Henrik Josteinsson Myhr nikker og er helt enig.

- For det første er dette det området ved fjorden i Stjørdal som har litt skjærgård med noen øyer og holmer, og en småbåthavn vil øke fritidstilbudet, ikke bare for skatvalsbyggene, men for alle stjørdalinger, sier Eli Arnstad.

Masser fra Forbordsfjellet

Sånn sett er ikke de to Senterparti-politikerne i tvil om at friluftsområdet de står på er det aller mest perfekte i Stjørdal. Og ikke bare det; timingen er også perfekt.

- Vi vet jo at det skal tas ut en god del stein inne i fjellet. Nå har Nye Veier funnet ut at disse ikke kan benyttes til nytt næringsareal i Langstein. Da kan det være meget aktuelt å bruke noe av dette til infrastruktur for en ny småbåthavn her. Det vil i tilfelle være vinn-vinn, sier Arnstad, som raskt kommer med punkt nummer tre for at dette er riktig å utrede nå.

- Håmmårsbukta er et friluftsområde der kommunen har vært framsynt og har sikret interessene. Det vil gjøre hele prosessen betydelig enklere dersom kommunen kan være med som en tilrettelegger, sier Eli Arnstad.

Rolige farvann

Arnstad og Myhr fra «landbrukslandet» Skatval mener å registrere en stadig økende båtinteresse lokalt.

- Båtinteressen er stor, også på Skatval, og beliggenheten her vil være attraktiv. Det er utfordrende å ha båt på Skatvals-landet men på denne siden, «innsiden» av Steinvikholmen er det litt roligere, sier Henrik Josteinsson Myhr.

- Tiden er inne nå

Den rutinerte, men likevel ferske kommunepolitikeren, Eli Arnstad og ungdomskandidat Henrik Josteinsson Myhr er begge utålmodige. De ser at tiden er inne akkurat nå, så det vil nok ikke gå mange uker av den nye kommunestyreperioden før det kommer et småbåthavnforslag fra Skatval.

- Dette må utredes. Vi har ikke alle svarene, men svarene må finnes nå. Det er en gylden mulighet til å få realisert dette prosjektet nå. I tillegg til et kjærkomment nytt friluftstilbud vil det utvikle dette flotte området ytterligere, sier Arnstad og Myhr.