- Banen er veldig fin. Ringen er litt gammel, men de har lovet at de skal støpe ny til neste års arrangement, smiler OL-helten Eivind Henriksen.

Sist onsdag besøkte friidrettsstjernen Øverlands Minde i forbindelse med oppstarten av friidrettsåret. Han hadde fått æren av å sette pangsskuddet for begivenheten.

Etter at Henriksen hadde inspisert banen og trukket av avtrekkeren, var det duket for bedriftenes første runde ut i ilden i den månedlige konkurransen Værnesregionens sprekeste.

- Alle bedrifter i regionen er invitert til å stille med et lag bestående av tre personer som konkurrerer i hver deres gren. Det er en som løper, en som hopper og en på kulestøt. I dag er bare startskuddet for konkurransen, så det er fortsatt mulig å melde seg på, forklarer komitéleder i den lokale NM-komiteen, Katharina Sederholm Hoff.

Etter planen skal det være et månedlig arrangement, der det også er mulig å delta på treninger underveis.

Komitéleder i den lokale NM-komiteen, Katharina Sederholm Hoff, forteller at det er stas å ha besøkt av Eivind Henriksen.

Lavterskeltilbud

Arrangementansvarlig for NM 2022, Jomar Ertsgaard, forteller at initiativet er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV), og den siste onsdagen i hver måned har bedrifter fra hele regionen mulighet til å komme til Øverlands Minde for veiledning i løp, hopp og kast.

- Det er et lavterskeltilbud. Det er muligheter for å melde seg på omtrent når som helst, og delta så mange ganger man vil, forteller Ertsgaard.

Onsdag hadde hele 36 personer, fordelt på 12 ulike lag møtt opp for å konkurrere i NM-årets første Værnesregionens sprekeste.

150 år med friidrettshistorie

Det er ikke bare bedriftene som skal få ta del i arrangementet frem til NM-uka i juni. Utover våren er planen å også få med seg ungdomsskolen på skolemesterskap, i tillegg til å aktivisere barnehager under NM-uka.

- Målet er å skape litt liv og røre i sentrum ukene før mesterskapet, sier Ertsgaard.

Videre forteller han at komiteen også har et samarbeid med seniorgrupper, som jobber med å belyse idretts- og friidrettshistorikken både lokalt og regionalt.

Arrangementsansvarlig for NM 2022, Jomar Ertsgaard, forteller om flere spennende planer de har for ukene fremover mot NM i friidrett.

- Vi har mange fine bilder fra opp igjennom årene, som vi tenker å lage en utstilling av for å synliggjøre friidrettshistorien gjennom de siste 100-150 årene. Det blir et gøyalt prosjekt å begynne med, og vi har med oss mange entusiastiske pensjonister som hjelper oss med prosjektet, forteller Ertsgaard.

Utstillingen vil trolig bli å se fra midten av mai, og blir stående ut mot NM-uka i juni.

Vekker oppmerksomhet

- Jeg tror og håper det blir stor deltagelse, og at alle ser at dette er en uhøytidelig konkurranse, sier Hoff, og legger til at det er gøy å få vise frem friidretten, og at de ønsker å gjøre friidretten mer kjent både i Stjørdal og Trondheim.

- Det er ingen tvil om at stjerner som Eivind er med på å vekke oppmerksomhet. Jeg har selv to sønner som ønsker å kvalifisere seg, men som er litt unge ennå. Da de hørte at Eivind skulle komme, meldte de seg raskt som frivillige, fortsetter hun.

På spørsmål om deltagerne i Værnesregionens sprekeste kunne komme bort til Henriksen i løpet av kvelden for råd, svarte han dette.

- Så absolutt, det kan de gjerne gjøre.