Lørdag morgen rykket politi og brannvesen ut etter melding om brann i ei dør på Løvsethstua i Kjøpmannsgata. Politiet ble varslet om brannen klokken 05.37.

I en Twitter-melding skriver de at brannvesenet raskt fikk kontroll på branntilløpet, og at bygget var tomt. Politiet mistenker brannen var påtent og opplyser de har kontroll på en mistenkt.

- Åpne flammer

- Det var åpne flammer da vi kom på stedet, og det er skader på inngangspartiet og langs veggen ved inngangen, sier innsatsleder i politiet Marie Fossen Bredeli til Adresseavisen på stedet.

Innsatslederen opplyser videre at brannvesenet gjorde et søk i bygget etter å ha slukket brannen.

- Det er et ubebodd hus, og det var ikke fare for personer da brannen oppsto. Slik jeg har forstått det er dette et vernet hus, sier Fossen Bredeli.

Mann i 50-årene pågrepet

Operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Roger Mogstad, opplyser at det er pågrepet en mann i 50-årene i sammenheng med brannen.

- Det er mistanke om at brannen var påsatt. Politiet har fått god hjelp av vitner og vi har pågrepet en mistenkt. Vi er i gang med etterforskning av saken, både i form avhør og tekniske undersøkelser, sier Mogstad.

Les også: Bekrefter at brannen var påsatt. Dette sier politiet