Stjørdal politistasjon er ikke den eneste i Trøndelag som har lange ventetider for de som skal bestille pass. Flere stasjoner har ingen ledige timer, andre har månedslange ventetider.

Det melder adressa som først omtalte saken fredag.

Ifølge avisa skal det ikke være mulig å bestille pass-time ved verken Trondheim sentrum, Heimdal, Stjørdal eller Orkanger politistasjon per tirsdag 23. februar.

Videre opplyses det at ved andre politistasjoner er det månedslange ventetider.

- Vi legger ut timer ukentlig, men de blir revet bort raskt, sier leder Siw Hind i felles enhet for utlending og forvaltning i Trøndelag politidistrikt til adresseavisa.

Alle skal ha pass samtidig

Mange utgåtte pass og en økende reiselyst er blant årsakene til de lange ventetidene, og selv om politiet har gått ut og varslet om at det ikke lønner seg å utsette pass-bestillingen, er likevel køene lange.

- At folk likevel ikke har handlet nytt pass, handler nok om at de ikke så poenget med å bestille det når de ikke kunne reise. Årsaken til at det er lange ventelister nå, er at «alle» skal bestille pass samtidig, forklarer Hind til avisa.

Ikke like lett å skaffe nødpass

Videre understreker Hind at det er viktig å sørge for at passet er gyldig før reise, og advarer om at å skaffe seg nødpass ikke er like lett som tidligere.

Årsaken er at prosessen for utstedelse av pass har endret seg, i tillegg er det kun mulig å skaffe seg nødpass ved politistasjonene i Trondheim og Steinkjer.

– Det vil også etter hvert bli nødpassutstedelse på flyplassen, men vi venter på noe utstyr, slik at det ikke er mulig på flyplassen akkurat nå, opplyser Hind til adressa.

Ingen ledige timer

Går mann inn på politiets nettsider og prøver å bestille time for pass og ID-kort hos Stjørdal politistasjon per fredag 25.02, får man beskjeden «Beklager, det er ingen ledige timer».

Blar man seg fremover i tid, kan de se ut som det ikke er noen ledige pass-timer ut året. Dette stemmer imidlertid ikke, i og med at politiet kun legger ut timer for en begrenset periode.

Det kan derfor lønne seg å følge med på sidene ukentlig.