Nettredaksjonen

På tvers av kulturene

Årets leir er godt i gang, og den samler 48 elleveåringer, tolv voksenledere over 21 år og seks juniorledere mellom 16 og 18 år. I tillegg består sjefsstaben av fem personer. De siste årene har flere junior- og voksenledere fra Stjørdal deltatt på leiren, og også på årets leir finner man stjørdalinger.

I starten av juli kom barn og ledere fra Brasil, Canada, Colombia, Costa Rica, Danmark, Finland, India, Indonesia, Italia, Polen, Spania, Sverige, Tyskland og USA til Trondheim. Her ble de møtt av den norske delegasjonen og sjefsstaben, og siden har de kost seg med flere forskjellige aktiviteter. Barneleiren tar sikte på å lære deltagerne hverandre å kjenne gjennom en blanding av fredsutdannede, kulturelle og sportslige aktiviteter, og å erfare samarbeid og sameksistens på tvers av kulturelle grenser.

Tur på Flatholman

For mange av de internasjonale barna har det kalde sommerværet i Trøndelag vært en uvant utfordring, men både sjefsstaben og frivillige har vært hjelpsomme og bidratt med varme klær. Dermed har man kunnet gjennomføre aktiviteter ute i skog og mark. De har gått små turer i fjellet, og tidligere i juli var deltagerne på tur til Flatholman i Muruvik, hvor flere virkelig fikk testet balanseferdighetene sine.

Innendørs har deltagerne sunget sanger og holdt på med flere morsomme aktiviteter for å bli bedre kjent med hverandre. Måltidene har bydd på variert og spennende mat, og i stedet for den tradisjonelle norske matpakka har kokker på leirområdet sørget for internasjonal matkultur med varm lunsj og sen middag.

CISV er etablert i over 60 land i samtlige verdensdeler. Hvert år sender CISV Norge rundt 200 barn til barneleire verden over, og enda flere inviteres til leirene i Norge. I tillegg arrangerer organisasjonen seminarleire, regionale leire og møter og organiserer andre prosjekter.

Organisasjonen har programmer for alle aldersgrupper fra elleve år og opp, og det er mulig å engasjere seg til å bli frivillig medlem i CISV. Mer informasjon om dette kan hentes på organisasjonens norske hjemmeside www.cisv.no.