Betongarbeid

Det er den største betongjobben noen sinne i Midt-Norge. Det vil gå med 12.000 kbm betong og 1.100 tonn med armering.

Bærekonstruksjonen består av plaststøpt betong og mange plaststøpte konstruksjoner. Vi bruker mange prefabrikkerte betongkonstruksjoner. Det er en kombinasjon med plaststøpte og prefabrikkerte konstruksjoner.

I tillegg er vi i gang med stålkonstruksjoner som også er en del av bærekonstruksjonene i bygget. Når vi kommer til taket, blir det med stål. Stålsøylene vil være synlig i det nye biblioteket og i foajéen i inngangspartiet.

Lydisolasjon

- Her er det god lydisolasjon. Det betyr at hvert enkelt lokale kan ha sin aktivitet uten å forstyrre andre, sier Berg og henviser til full aktivitet i plan 2 om dagen:

- Og det kommer enda et plan over. Vi får fortsatt ikke noe fullstendig inntrykk av høyden. Men allerede ved påsketider kan publikum danne seg et inntrykk av dimensjonene på kulturhuset, sier Berg som varsler tett tak til 1. juli.

Heldige med været

Varmen står på for uttørking. Det skal ikke være kuldegrader ved montering av tekniske installasjoner, men plussgrader. Det går veldig greit nå om dagen, sier Frode Berg og forteller at betongvegger i plan 1 nå er helt ferdig: - Dekke over plan 1 er om lag 80 % ferdig og nærmer seg fullføring. Stålsøyler i plan 1 er ferdige, opplyser Berg.

«Møbelbetong»

I tillegg har betongen en god egenskap i forhold til varmemagasinering og vil bidra til å gi et godt klima i bygget. I kjelleren er det satt av store arealer til ventilasjonsaggregater. De vil fordele lufte i kanaler i sjakter opp igjennom byggene og ut i de respektive rom etter behov.

Med mange mennesker i de forskjellige lokalene vil det være behov for store mengder luft. Ved siden av ventilasjon er det også godt med plass for rør og eget rom for elektrisk fordeling. Bygget vil bli oppvarmet med fjernvarme fra kommunens fjernvarmeanlegg. Herfra styres og fordeles oppvarmingen i bygget via fjernvarmesentralen, sier Frode Berg.

Bærekonstruksjoner

Det blir en spennende periode med mange fagmiljø i aktivitet. Fram mot ferien vil bygget få sin endelige form. Men etter ferien vil mye av arbeidene foregå innvendig og ikke være fullt så synlig for publikum som dagens aktivitet. Med fasadene på plass vil det regionale kulturhuset i Stjørdal få sin fulle identitet, sier Frode Berg som understreker at Skanska har kjørt grundige prosesser med sine samarbeidende konsulenter, byggherre SKU og Stjørdal kommune.

Bredden i Skanska

- Prosjektet er både stort og komplisert. Her får Skanska virkelig brukt bredden i kompetansen vi besitter i gjennomføringen. Og det var nettopp denne bredden i vår kompetanse og gjennomføringsevne som gjorde at vi til slutt vant prosjektet.

Han gleder seg stort over å få bidra til å utvikle byen han er så glad i:

- Dette bygget kommer til å gi kommunen et stort løft! sier Frode Berg.