Resultatmessig skal det ikke stå på selvtilliten til Blink-spillerne når de onsdag kveld klokka 18 løper ut på gressbanen på Øverlands Minde. Ikke siden 0-2 for KIL/Hemne 27. august i fjor har laget tapt en seriekamp, og selv om det nå er cup som står på programmet og Tromsø er av en helt annen kaliber enn motstanderne i 3. divisjon skal man ikke undervurdere betydningen av en slik seiersfølelse som Blink har opparbeidet seg de siste månedene. Skuldrene vil være godt senket i møte med veletablerte tippeligaprofiler.

- En kjempeopplevelse

Det vil det også være hos Roar Vikvang, som står overfor sin sannsynligvis aller største treneropplevelse i kveld. Vikvang er klar på at det resultatmessige forventningspresset laget til daglig kan oppleve i 3. divisjon er fullstendig fraværende denne kvelden, og at det bare er å gå ut på banen og kose seg med det som blir en uforglemmelig opplevelse.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon for oss. Vi er underdog og spiller helt uten press. Det å møte Tromsø vil rett og slett være en kjempeopplevelse og den store rosinen i pølsa for spillerne som vil nyte hvert eneste sekund av kampen. Vi har ingenting å tape og gleder oss stort, alle sammen!

Åpningsrundene i årets 3. divisjon har gitt kamper der Blink har vært det førende laget både med tanke på ballinnehav og målsjansestatistikk. Det scenarioet er i følge Vikvang utenkelig mot Tromsø.

- Tromsø kommer til å ha ballen i storparten av kampen, det vet vi. Nøkkelen for oss er å holde nullen så lenge som mulig og prøve å bryte opp deres spill. Tromsø er et lag som framstår som solid defensivt, men vi har offensive kvaliteter som kan ryste dem.

Zanetti har troa

Olav Zanetti er en av de treneren tror vil framstå på en solid og trygg måte defensivt. Gjennom mange sesonger i Lillestrøm, Hønefoss og Sandefjord har midtstopperen spilt flere oppgjør mot Tromsø, og vil med sin store rutine bli en viktig mann for Blink i de bakre rekker. 36-åringen har latt seg imponere av Tromsøs stabile prestasjoner i Tippeligaen.

- Siden i fjor har Tromsø mistet målscorere i Mostafa «Mos» Abdellaoue og Sigurd Rushfeldt, og de har så langt i år ikke scoret så mye mål. Men det er et lag som har ambisjoner og som kjennetegnes av en solid defensiv struktur. De vil helt sikkert være med og kjempe i toppen av Tippeligaen i år også.

Zanetti ser likevel muligheten for at Blink kan detonere en cupbombe.

- Tromsø vet nok ikke all verdens om oss, og kan derfor finne på å undervurdere det nivået vi er på. Framover på banen bør vi benytte de rommene Tromsø kan finne på å gi oss til å kjøre kontringer. Vi er gode nok til å score på Tromsø, og dersom vi i tillegg står bra defensivt kan mye være gjort.

- Du og Håvard Fuglem vil i stor grad få ansvaret med å stoppe sterke spisser som Zdenek Ondrasek og Ole Martin Årst?

- Det gleder vi oss til. Som lag har vi fokusert mye på det defensive arbeidet i vinter, og samarbeidet mellom Håvard og meg har fungert utmerket over flere måneder. Nå har han også byttet til samme type fotballsko som meg, så da kan relasjonene bare bli enda bedre, ler Zanetti.

Ønsker hederlig innsats

Trener Vikvang anser ikke sjansene for avansement som store, men som sin solide midtstopper legger han ikke bort tanken på at det uvirkelige faktisk kan skje.

- Sogndal og Sandnes Ulf røk ut mot Florø og Staal Jørpeland, to andre 3. divisjonslag, i første runde, så ingenting er umulig. Om vi skulle klare å slå ut Tromsø vil det overgå alt, men når det er sagt vil jeg være meget godt fornøyd om vi gjør en god prestasjon og får et hederlig resultat. Jeg kan i hvert fall love Tromsø at vi har stor selvtillit og at de ikke bør undervurdere oss!

Avspark i cupfesten er altså klokka 18 onsdag, og stedet er hovedbanen på Øverlands Minde. Billetter kan kjøpes ved inngangsportene, og prisen er kr. 100,- for voksne, kr. 50,- for honnør og russ, mens alle under 16 år slipper inn gratis. Stjørdals-Blink anbefaler for øvrig publikum som har muligheten om å gå eller sykle til Øverlands Minde, da parkeringsmulighetene raskt vil bli vanskelige.