- Det er skummelt å ta steget og hoppe uti det sånn som jeg har gjort. Men jeg er trygg på at det skal bli veldig bra. Jeg tilbyr et veldig bredt spekter av omsorgstjenester. Så vil det være sånn at veien blir til mens man går, sier Hilde Hammer.

Det tar tid å innarbeide et nytt tilbud som det Værnes Omsorg tilbyr, men Hilde Hammer er veldig godt fornøyd med de tre første månedene.

- Jeg har hatt en god del kunder allerede, og de aller fleste er eldre mennesker. Ofte ser jeg at det er pårørende som tar kontakt for å finne god og nyttig omsorg til sine foreldre eller besteforeldre, sier Hammer, som forteller at hun både har faste oppdrag og enkeltoppdrag i kalenderen så langt.

Juletjenester

Det er stor bredde i tilbudet av tjenestene som Hilde Hammer tilbyr kunder i alle aldre.

- Følgetjeneste til lege og sykehus, handling, praktisk bistand i hjemmet, avlastning for pårørende, sosialt samvær, fysisk aktivitet og turer, handling, matlaging, bringing og henting av barn, barnepass, ja, egentlig det meste, ramser Hilde Hammer opp.

Så langt har det vært mye følgetjenester og hjelp til handel. Nå i juleinnspurten ser hun for seg enda mer av julerelaterte oppdrag.

- Det blir nok en del juleforberedelser, som handling av julegaver, vindusvask og alt mulig som «må» gjøres før jul, sier Hammer, som også smetter inn et godt julegavetips. – Det er mulig å kjøpe gavekort på tjenester fra Værnes Omsorg. En flott mulighet til å teste tilbudet, forteller hun.

Trenger tid

Hun representerer en ny bransje, Hilde Hammer. Samtidig understreker hun at Værnes Omsorg absolutt ikke er en konkurrent til det kommunale tjenestetilbudet.

- Jeg tror det vil være et behov i framtiden for både offentlige og private tjenester, og mitt håp er at vi kan være en samarbeidspartner til det offentlige etter hvert. Fordelen med de private tilbudene er at de ikke er bundet til kommunale vedtak. Det gjør at brukerne selv både bestemmer tidsbruk og innhold i tjenesten, sier Hilde Hammer.

Nettopp tid er et vesentlig begrep for gründeren fra Skatval. Hun tror at den mye omtalte «tidsklemma» gjør at hun har etablert seg i et voksende marked. Samtidig innser Hilde Hammer at hun må bruke tid på å gjøre tilbudet kjent, men også «godtatt».

- Det tar litt tid å venne seg til å tenke på denne måten for de som ønsker å kjøpe private omsorgstjenester. Andre private tjenester som gjør hverdagen og livet bedre er det større aksept for, men det kommer etter hvert. Jo flere som prøver tjenestene, og jo flere som snakker varmt om dette, jo mindre skepsis vil det bli. For meg er det ekstra artig å høre at mennesker jeg har vært hos tidligere gleder seg til neste gang jeg kommer. Ordet må spre seg, - da har jeg kommet langt, sier Hilde Hammer. Samtidig har hun et håp om at både mulige kunder og pårørende tar en kikk på hjemmesiden varnesomsorg.no og bedriftens Facebook-side.

Får mye og gir mye

Omsorgsgründeren stråler når hun snakker om Værnes Omsorg. Variasjonen i arbeidsdagene er store, og oppdragene krever mye av henne som person.

- Jeg må gi mye av meg selv, men jeg får så mye tilbake. Det er artig å bli kjent med nye mennesker og de eldre personene jeg har hatt oppdrag for har så mange gode historier å fortelle. Jeg setter veldig stor pris på å møte alle mennesker som har behov for omsorgstjenester, og når jeg hører at de setter pris på utførelsen, er det helt topp for min del, sier Hilde Hammer. At hun har truffet blink med satsingen på Værnes Omsorg er hun ikke i tvil om.

- Det var skummelt å ta steget og starte for seg selv. Men du har valgt rett?

- Å ja, absolutt, sier Hammer som har stor tro på en god framtid for selskapet hennes.