Turnerne Thomas Skjervold (15) og Ester Indira Samant Lassemo (14) er spente på å sette i gang treningen, og gleder seg til å endelig kunne ta i bruk den nye hallen.

- Det blir veldig bra. Det er mye bedre å være her enn i fjellhallen. Vi slipper å ta ut alt utstyret hele tiden, og nå har vi også frittstående-gulv, sier Ester.

Hun får støtte av Thomas, som legger til at det skal bli godt å slippe å bruke halvparten av tiden på å sette ut og rydde vekk utstyr før og etter hver trening. Begge har lagt flere dugnadstimer bak seg, og ser nå frem til å endelig kunne hente inn belønningen.

- Det blir på en måte verdt det. Vi pleier ikke å trene så mye om sommeren, men nå er det jo spesielt fordi vi har fått opp hallen. Derfor feirer vi med en trening, og det blir gøy, sier Thomas.

Thomas Skjervold og Ester Indira Lassemo tester ut noe av utstyret. Torsdag 15. juli ble første trening holdt i den splitter nye hallen.

1600 dugnadstimer

- Første trening er en milepæl. Det var kanskje ikke så mange som trodde at vi skulle nå det knallharde målet om å ha trening 15. juli da vi startet for en halvannen måned siden, men nå har de altså trening, smiler Ragnar Skjervold.

Han avslører at det likevel er noen småtterier som enda gjenstår, men det endrer ikke det faktum at de har satt opp en velfungerende turnhall på rekordtid. Og arbeidstimene til dugnadsgjengen, er det ikke så rent få av.

- Vi nærmer oss et årsverk snart. Jeg tror vi er på 1600 timer på papiret, i tillegg er det nok en del timer vi ikke har ført opp, forklarer leder i turngruppen, Eva Lassemo.

Eva Lassemo og Ragnar Skjervold anslår å ha brukt om lag 1600 dugnadstimer siden de satte i gang prosjektet 1. juni. Nå er de straks ferdige.

- Helt vilt

I bakgrunnen er konkurransepartiet allerede godt i gang med premieretreningen. Fra en trampoline spretter de flere meter opp i luften med jevne mellomrom.

- Vi har jo fått noen apparater som vi ikke har hatt tilgjengelige før. Den ene er den store trampolinen med landingspute. I tillegg har vi skaffet frittstående-gulv. Noen turnere kom på dugnad rett etter at vi hadde fått opp gulvet, og de ble nesten blanke i øynene. De ville prøve med en gang, forteller Lassemo.

Tidligere har frittståendeutøverne måtte reise inn til Steinkjer eller Trondheim for å trene, eller trene rett på håndballgulvet. Det har medført et stort handicap i henhold til konkurranse.

- Alt utstyret du ser på gulvet, måtte vi rydde bort hver dag i Fjellhallen; du kan jo tenke deg slitasjen på utstyret. Når du ser hvor mye utstyr det er, så skjønner du ikke hva vi har holdt på med tidligere. Det er helt vilt, legger Skjervold til.

Roser lokalt næringsliv

Bare for få måneder siden dro turngruppen rundt over hele kommunen for å finne et egnet lokale. De roser lokalt næringsliv og Stjørdal kommune for å trå til i en fortvilt situasjon.

- Hallgruppen leverte telt utrolig fort, og vi har fått alt vi trenger fra Maskinutleie Stjørdal AS. Hadde vi ikke hatt dem på laget, hadde vi ikke gjennomført første trening i dag. Generelt har vi hatt stor støtte fra lokalt næringsliv, sier Ragnar.

Nå gleder Skjervold og Lassemo seg til mulighetene hallen åpner for turngruppa, og ser et større potensial for å få flere barn og unge i aktivitet.

- Tidligere år har vi ligget på 350-60 barn, og hatt drøyt 200 på venteliste. Det gjør litt vondt å ikke kunne tilby alle som vil plass, men med planene vi har til høsten, kommer vi til å passere 500 turnere, forklarer Lassemo.