- Jeg må komme med et tydelig budskap, og det er at de som har fått melding om å fremskynde vaksine, bes om å gjøre nettopp det, understreker Tor Jakob Reitan til Stjørdals-Nytt lørdag ettermiddag.

Videre opplyser han at responsen for å bestille time så langt har vært noe lav. Kommunedirektøren vil derfor nå gå ut og med en oppfordring om å benytte seg av muligheten.

- Vi vaksinerer på lørdager også, og har utvidet åpningstid midt i uken. Vi kommer til å sette av tid, slik at vi har kapasitet i ukene fremover hvis det skulle oppstå et inntrykk av timebestillinger, opplyser han.

Alle kan fremskynde etter fire uker

- Så lenge det har gått fire uker siden første vaksinedose, kan du logge deg inn på Helsenorge.no og booke ny time, uavhengig av om du har fått meldingen om at du nå kan bestille nye time eller ikke, forklarer Reitan.

Han presiserer at vaksinestasjonen har fått tilbakemeldinger på at noen opplever utfordringer med å bestille time via helseappen. Skulle du oppleve det, er anbefalingen å ringe vaksinetelefonen direkte, så er vil personale mer en gjerne bistå med å sette deg opp på en time.

- Med tanke på situasjonen i Trondheim og Malvik, så er det viktig at vi alle gjør så godt vi kan for å ligge et hestehode foran. Så har det gått fire uker siden første dose, løp og fremskynd, sier han.