- Målet er å komme blant de ti beste. Greier jeg det, skal jeg være fornøyd, sier Camilla Rånes Bye, som fyller 15 år i november.

Det betyr at Stjørdals-Blink-rytteren fra Skatval er yngst i årsklassen 15-16 år, og med trolig rundt 30-40 utenlandske konkurrenter blir det tøft å hevde seg i toppen.

- I fjor ble jeg nummer åtte sammenlagt og nummer åtte på alle etapper, men da var jeg eldst i 13-14-årsklassen, sier hun.

Knalltøff konkurranse

U6 foregår i den lille byen Tidaholm sør for Vättern i Sverige i perioden 8. til 13. juli, og samler hvert eneste år flere hundre syklister fra hele Nord-Europa. Stjørdals-Blink sykkel sender årlig en delegasjon med syklister, som bruker å hevde seg ganske så godt i den knalltøffe konkurransen.

For Camilla Rånes Bye blir årets distanser lengre og dermed mye tøffere enn de var i fjor.

- Det blir nok kjørt hardt på alle etapper, men jeg føler at det ikke skal hemme meg. Jeg har trent godt i vinter, og har god utholdenhet, sier hun.

Sykling eller håndball

Som syklist må treningsdosene økes hvert eneste år for å oppleve en positiv utvikling på sykkelsetet. Mange mener sykling er verdens hardeste idrett å bedrive, og det stilles store krav til motivasjon og evnen til å tåle mye trening.

- I vinter har jeg trent mye på rulla, både langkjøring og intervaller. Treningsdosene er økt en god del siden i fjor, sier Bye, som også har spilt håndball for Fram/Lånkes 14-årslag i vinter.

Totalt har hun ligget på rundt seks treningsdager i uken inkludert håndballkamper. Om ett år eller to må Bye trolig ta et valg om hun skal satse på sykkel eller håndball.

- Jeg ble med på sykkel for at det var moro å holde på med i tillegg til håndballen, men nå synes jeg sykkel har blitt mer artig enn håndball, sier Bye, som kommende vinter skal spille håndball for SHK.

Vant i Asker

Tidligere i vår deltok Bye i det tre etapper lange Asker Petit Prix, hvor hun endte opp med seier, andreplass og bronse på etappene. Her ble hun beste førsteårsrytter i 15-16-årsklassen.

- Jeg syklet blant annet mot en jeg kjenner fra i fjor. Da var vi jevngode, men i år kom hun langt bak. Det bekrefter bare at jeg har forbedret meg siden i fjor, sier Bye, som vant både fellesstart og temporitt under ungdomsmesterskapet i 2018.

I år foregår NM for ungdommer i Bodø i begynnelsen av august. Da konkurrerer jentene i egne klasser etter årstall.

- Måler er å vinne, sier hun.