– Dette er sjette runde med midler til den lokale kompensasjonsordningen fra Kommunal og moderniseringsdepartementet, står det i en pressemelding sendt ut av Torbjørn Berg Strømstad i Stjørdal kommune.

Ordningen skal bidra til å sette kommunen i stand til å hjelpe lokale virksomheter, ved å sikre tilgang til likviditet og dempe økonomiske konsekvenser som følge av pandemien. Tilskuddet skal også hjelpe til å opprettholde arbeidsplasser og viktig kompetanse i de lokale bedriftene.

Slik søker du

Søknaden sendes elektronisk gjennom regionalforvaltning.no, hvor du oppretter bruker og logger inn. Deretter finner du støtteordningen ved å skrive inn Stjørdal, og velger kommunal kompensasjonsordning. Fyll inn alle felt og legg ved vedlegg før du sender inn søknaden.

I denne runden er ordningen rettet mot lokale virksomheter innen reiselivs-, arrangements- og serveringsnæringene, og man kan søke om kompensasjon for andre halvår 2021 og januar 2022.

Søknaden må inneholde følgende punkter:

  • Tap og/eller ekstrakostnader som grunnlag for søknadssum skal dokumenteres

  • Virksomheter som er en del av et større konsern, må oppgi dette i søknaden

  • Det kan kun søkes støtte for den økonomiske aktiviteten som finner sted i Stjørdal kommune

– Ut fra det totale antall søknader vil det bli beregnet et maksbeløp, og eventuelt en prosentvis avkortning av søknadsbeløpet, skriver Strømstad.