Kommunene i Værnesregionen; Stjørdal, Meråker, Frosta, Selbu og Tydal, samt Holtålen kommune, skal snart ut med nye anbudskonkurranser på håndverkertjenester i regi av Værnesregionen Innkjøp.

Alle anskaffelser over 100.000 kroner skal etter lov og forskrift konkurranseutsettes og ut på anbud.

Tjenestene som snart skal ut på anbud er: Tømrer og snekkerarbeid, Rørleggertjenester/Anleggsrørtjenester, Maler- og byggtapetseringstjenester, Elektrikertjenester, Maskinentreprenørtjenester, kjøp av byggevarer og kjøp av rørdeler.

Maler- og byggtapetseringstjenester har ikke kommunene hatt avtaler på tidligere.

Hver kommune skal få på plass nye rammeavtaler og ønsker nå å knytte seg til et samarbeid med opptil tre leverandører for hvert tjenesteområde for de neste to årene, med en mulig videre forlengelse på inntil to år.

Fristen for å levere tilbud er satt til 18. mars, og nye avtaler skal være på plass 1. juli neste år.

Innspillsmøter

I samarbeid med Næringsforeningen i Værnesregionen skal Værnesregionen Innkjøp nå informere lokalt næringsliv om prosessen gjennom innspillsmøter i de ulike kommunene. Møtene vil foregå i perioden 13. til 24. januar.

- Dette er en betydelig mulighet for lokalt næringsliv og bedrifter. Vi skal motivere maksimalt for at flest mulig lokale bedrifter kommer på møtet for å bli orientert om hva dette går ut på, sier Odd Petter Haugseth i Næringsforeningen i Værnesregionen.

Rita Endresen og Brit Tronæs fra Værnesreionen Innkjøp håper lokale bedrifter kjenner sin besøkelsestid.

- Mange har nok en oppfatning om at offentlige innkjøp handler utelukkende om den billigste prisen. Vi ønsker å få frem i disse møtene at det ikke bare er prisen som teller, men også kvalitet på arbeidet. Kriterier som miljø og bruk av lærlinger er blant noe vi vektlegger. Vi ønsker å få med mange lokale leverandører på møtet, sier de.

Dato for innspillsmøter:

  • Selbu og Tydal: 13. januar ved Selbusjøen Hotell.

  • Frosta: 17. januar ved Valberg Slektsgård

  • Stjørdal: 19. januar ved Hjelseng Gård

  • Meråker: 24. januar ved Meråker videregående skole