– Ja, jeg har veldig lyst å vinne, men jeg er fornøyd uansett hvordan utfallet blir, sier 20-åringen før finalen i Miss Norway lørdag.

Verdifulle erfaringer

Caroline Birkelund studerer markedsføring på BI, i tillegg til at hun jobber i en klesbutikk. Året som Miss Norway-deltaker har gitt henne mye verdifull erfaring i livet.

- Reisen så langt har vært utrolig. Det har vært mye jobbing, både med sponsorer, presse og øving, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg meldte meg på. Jeg har lært så mye om meg selv og blitt kjent med så mange fantastiske mennesker, sier Birkelund som bor på Sveberg i Malvik.

Poeng underveis

Veien fram til finalen førstkommende lørdag har vært innholdsrik, krevende og lang for Birkelund.

- I Miss Norway har de et system hvor man må gjennomføre ulike «trappetrinn» for å komme videre. Her er det blant annet blogging, poeng og presentasjonsvideo som er viktige trinn man må gjennom for å komme videre til semifinale og finale. Poeng er noe utøverne oppnår gjennom sponsorer, presseoppslag, veldedig arbeid og blogging. På nettsiden til Miss Norway har vi en topp ti liste som rangerer utøverne ut fra poeng, sier Malvik-jenta som på denne kåringen ligger på 4. plass akkurat nå.

- Målet er at jeg skal kjempe meg enda lengre opp før finalen.

Mange med på laget

Sponsorer er en viktig del av Miss Norway-jobben. Caroline Birkelund er fornøyd med å ha fått fire sponsorer på laget, som har gitt henne veldig nyttige erfaringer.

- Disse er Solsiden spa, VanoKlinikken i Stjørdal, Libe Grønn Frisør og Pikant Under. Å jobbe med disse menneskene har vært noe av det mest spennende og lærerike med konkurransen. Jeg har lært mye om markedsføring og hvordan det fungerer i praksis, noe som er svært gunstig for min del ettersom jeg studerer markedsføring på BI. Jeg er utrolig takknemlig for at de har støttet meg i konkurransen og jeg hadde nok ikke kommet så langt uten dem, sier Birkelund, som gleder seg til å entre finalescenen. Opptredenen der, pluss poeng oppnådd underveis vil bli avgjørende for hvem som kan smykke seg med tittelen Miss Universe Norway 2017 utpå lørdagskvelden.

- På finaledagen vil dommerne se på poengene vi har oppnådd i konkurransen og våre prestasjoner på scenen. De har også gjort seg en samlet vurdering gjennom hele året. I tillegg kan det bli avgjørende hvem publikum stemmer på, sier Caroline Birkelund som håper mange sender en tekstmelding eller flere for å stemme på henne.

- Uforglemmelig

Nervene er på vei og dagene flyr avgårde for finalisten fra Malvik.

- Det er mye som skal gjøres før jeg står på scenen, kjoler og sko skal være på plass og gangen vår må sitte. Alt jeg kan si er at jeg virkelig gleder meg og uansett utfallet skal dette bli en uforglemmelig kveld.

- Og den store drømmen er å vinne?

- Ja, jeg har veldig lyst til å vinne, men jeg er fornøyd uansett hvordan utfallet blir. Jeg er veldig stolt over alt jeg har fått til og lært i denne konkurransen, og tar med meg disse erfaringene videre, sier Caroline Birkelund.