- Sist gang vi var der var det dradd inn en god del tørre greiner og slengt fra seg både inne og utenpå gapahuken. En liten øks som bruker å stå hengt ved veggen i gapahuken var også borte, sier Per Fedje.

Gapahuken som ble bygget ved vannkanten for mange år siden blir fremdeles godt brukt, og Fedje legger til at han har vært der jevnlig siden den ble satt opp. Han fant det derimot skuffende da de denne gangen ankom gapahuken.

- Det er greit nok at de samler tørr ved og bærer det dit, for det finnes ikke noe tørre pinner ved området, men de må ha båret det et stykke bare for å ha hive det inn i gapahuken. Det var fem eller ti stranger av inntørket ved der, så var nærmest bare å bryte det sammen og legge det på bålet, sier Fedje.

Skogsøksen manglet da Fedje ankom gapahuken. De som hadde vært på stedet hadde tatt øksen og hogget trærne rundt seg. Foto: Privat.

Ikke en søppelplass

Fedje beskriver området et fint sted, med en ikke altfor voldsom trafikk som gir en stil og fredelig atmosfære. Noen hadde derimot gått løs på trærne rundt gapahuken med øksen.

- Det er en del besøkende der så er kjekt å se det blir brukt, men de kan rydde opp etter seg. De trenger ikke å gå løs på trærne rundt der og hogge ned. Det står en gammel furu der som har blitt hugget på, sier Fedje.

Han tilføyer at gapahuken har andre steder å sette fra seg tørr ved, enn inne i gapahuken og bålet.

- Det går an å legge det ved siden av gapahuken ved en skråning mot vannet, og ikke hive det som at det skulle være en søppelplass for tørr ved.

Påminnelse

Turentusiasten ønsker å komme med en oppfordring om å rydde opp etter seg.

- Det kunne være en liten påminnelse, ikke bare for Rauåtjønna. Rydd opp så det er fint for andre som kommer dit, sier Fedje.