Mandag ettermiddag igangsatte politiet en leteaksjon etter tre barn og to voksne ved Bringen, muligens ved Stornålsjøen. Hovedredningssentralen og frivillige ble varslet, og redningshelikopteret SAR-Queen ble sendt ut til området for å bistå i leteaksjonen.

- Vi fikk melding litt over klokken 17. Melder hadde snudd før toppen med det minste barnet, mens resten av de, to voksne og tre barn, er fortsatt ute. De skulle møte opp på en parkeringsplass, men har ikke kommet til denne parkeringsplassen, sier operasjonsleder Wenche Johnsen.

Litt etter klokken 18.45 kunne hun opplyse at personene enda ikke var funnet.

- VI er i søk med både hund, frivillige og redningshelikopter. Nå skal det være oppholds, så regner med vi finner de ganske snart.

Politiet sendte ut et "Rescue me"-melding til de savnede, hvor de kunne trykke på en lenke for å gi politiet posisjonen deres. Den hadde ved 18.45-tiden ikke blitt besvart.

- Det kan hende de har gått ned sør for Bringen, mot Stornålsjøen, så vi er med bakkemannskap der også. Redningshelikopteret dekker over et stort område på kort tid, og vi håper vi finner de ganske snart.

Klokken 19.17 melder politiet at de savnede er observert.

- Redningshelikopter er i ferd med å lande like ved.