Etter flere forsøk fikk den ikke edru 48-åringen fra Stjørdal start på bilen på gårdsplassen en natt i november i fjor. Da han skulle stoppe motoren kom han borti girspaken. Bilen kjørte bakover, og stoppet mot et epletre i hagen. Han fikk kjørt bilen tilbake til gårdsplassen.

Promillen ble målt til 1,38, og straffen ble fengsel i 24 dager og bot på 30.000 kroner. Førerkortet ble inndratt i 3 år og 3 måneder.

I retten forklarte mannen at han forsøkte å få start på bilen flere ganger i løpet av natta uten å få det til. Han lette etter tips på nettet for å få start. Etter flere forsøk startet bilen.

Traff epletre

48-åringen forklarte at han ble ganske paff da bilen kjørte av gårde i feil retning. Men han klarte å få kjørt den ut av hagen igjen etter bråstoppen mot treet og tilbake inn på gårdsplassen.

Så gikk 48-åringen og la seg. En halvtime senere ble han vekket av politiet. Bilen hadde flere skader. Mannen forklarte at det var på grunn av at bilen hadde blitt brukt som arbeidsbil.

Skulle ikke noe sted

Han forklarte at han ikke hadde noen planer om å kjøre noe sted med bilen, han ville bare få start på den da den skulle på verksted dagen etterpå.

Stjørdalingen forklarte at han ikke tenkte over at han hadde drukket før kjøreturen i hagen og på gårdsplassen. Under rettssaken sa 48-åringen at målt promille på 1,38 sikkert stemte med det han hadde drukket.