I helga var det gjort klart for svømmestevner i svømmehallen i Stjørdal. Både på juniorstevnet Julelauget og rekruttstevnet Nissesvøm var det om lag 100 påmeldte deltakere.

Unge svømmere

Underveis i rekruttstevnet på lørdag fikk vi snakket med noen rekrutter som var veldig positive til dagen, som så langt hadde vært fylt med mye svømming. Mathias Utvik Lian, Tyra Olivia Hestø Andersen, Ragnhild Oline Høiseth, Natalie Gulbrandsen Torp og Karen Wang Nerland var blant de 90 unge svømmerne som var påmeldt til rekruttstevnet.

Rekruttene foran fra venstre: Mathias Utvik Lian, Tyra Olivia Hestø Andersen, Ragnhild Oline Høiseth. Bak: Natalie Gulbrandsen Torp (f.v.) og Karen Wang Nerland.

For noen av rekruttene var høydepunktet fra stevnet at de fikk svømme krål, mens for andre var det å stupe uti bassenget. De hadde ulike svar på hvilken svømmeart de likte best, men da de ble spurt om de tenker å bli profesjonelle svømmere var responsens mye mer samstemt:

- Ja, selvfølgelig. Jeg vil bli verdensmester.

- Jeg har lyst til å bli norgesmester og verdensmester. Mammaen min var norgesmester.

Godt oppmøte

Under lørdagen vistes det at svømmehallen var åpnet da den var fylt opp med svømmere og publikum, både ved bassenget og på tribunen. For stevneleder Maria Wahl var det stas å se hallen være fylt opp igjen.

- For mange av de er dette første møte med stevnelivet, så det er nytt for både foreldre og svømmere, sier stevneleder Maria Wahl om rekruttstevnet.

- Vi trodde ikke det skulle bli så mange påmeldte. Vi var også spente på det smittevernmessige, men vi fikk klarsignal fra kommuneoverlegen om at det var greit å arrangere. Vi ser at det er vanskelig å holde avstandskrav, men det er den enkeltes ansvar, forklarer Wahl.

Hun forklarer det har gått tre år siden de sist kunne holde stevne i svømmehallen på Stjørdal.

- Vi har ikke hatt noe stevne her siden 2018 på grunn av nedstenging og korona. Da måtte svømmerne våre svømme i Malvik imens. Det er mange ferske utøvere og foreldre som er her i dag, sier stevnelederen.