Koronavaksinasjon uke 29 og 30

I uke 30 starter de med gruppe 10 (40 til 44 år og 18 til 24 år).

I uke 29 får vi tildelt 1452 doser, av disse går 919 til 1.dose og 533 til 2.dose.

I uke 30 får vi tildelt 1704 doser, av disse går 1457 doser til 1.dose og 247 doser til 2.dose

Det forventes større leveranser med vaksinedoser de neste ukene omtrent 1500 av disse går de fleste til 1 dose.

Ferie og vaksinering  

- Vi opplever nå dessverre at mange ikke svarer på innkallingen til vaksinering. Hvis du ikke svarer, enten du skal godta, utsette eller takke nei blir det mye ekstra arbeid, opplyses det i en pressemelding.

De ber fortsatt alle om å planlegge ferien med tanke om at man kan få innkalling til vaksinering.

- Vi håper at så mange som mulig takker ja til tiden de får tildelt, både for 1. og 2. dose. Om mange skal bytte tidspunkt vil det gi mye ekstra jobb for vaksineteamet, heter det videre.

Hvis man må utsette timen sin så er det mulig å gjøre det via Helsenorge.no, det ligger tilgjengelige timer som er enkle å booke ut over sommeren. Denne bookingen er kun tilgjengelig for de som allerede har blitt innkalt til 1.dose.

Endring av timeavtale for 2.dose 

Muligheten for å bytte time for vaksinering gjelder ikke for andre dosen enda.

Doseantallet for september/oktober er fortsatt veldig usikkert. Det bes derfor om å ikke kontakte vaksinetelefonen enda, men vente til det nærmer seg tidspunkt for 2. dose.

Det vil kanskje bli mulig å endre time for 2. dose via Helsenorge, det kommer mer informasjon om det senere når det kan bli aktuelt.

Vaksineringsrekkefølge 

Stjørdal kommune følger FHI sine anbefalinger for hvilke grupper som tilbys vaksine. Dette betyr at kommunen ikke har noen “reserveliste” som ringes når noen ikke møter til time.

- Vi har hittil ikke hatt problemer med at personer som takker ja ikke møter. De gange folk av ulike årsaker har måttet avbestille har vi raskt kunnet få på plass andre personer fra samme eller neste gruppe, opplyses det.

Studenter som skal studere i utlandet til høsten og som ønsker vaksine kan ta kontakt med vaksinetelefon. De kan da få tilbud om vaksine før avreise.