- Erna var takknemlig, og glad for å få T-skjorte og brosjyrer. Hun sa hun skulle lese, noe jeg håper hun gjør. Om hun er på samme side, er ikke sikkert, sier 15-åringen.

Helene Haugan innrømmer at hun var en smule spent før hun tok mot til seg og overleverte effektene til selveste statsministeren i Norge på torget i Stjørdal.

- Jeg var kjempenervøs, og jeg skjelver ennå, men det gikk bra, sier Haugan.

- Kjenner ikke prosjektet

Erna Solberg tok imot informajsonen og lyttet til hva Haugan hadde på hjertet.

- Jeg kommer til å lese informasjonen. Jeg kjenner ikke til dette prosjektet så godt, men jeg tar med meg alle impulser  jeg får når jeg reiser rundt. Jeg har stor respekt for at folk ikke ønsker visuell forurensning i sitt nabolag, forteller Solberg, mens et hundretalls mennesker står rundt henne for å få foreviget et bilde samme med statsministeren eller for å få noen ord med  henne.

Drøftet skattepolitikk

Roar Høiås var en annen som gjerne ville ha et ord med statsministeren.

- Jeg tok opp dette med at skattereformen ble gjort om. Venninnen min mistet 26 000 kroner på grunn av endringene i skattereformen. Selv om jeg ikke er enig med henne, setter jeg stor pris på at hun tok i mot meg og ville snakke med meg, sier Høiås.

Roar Høiås ville diskutere skattepolitikk med statsministeren på torget i Stjørdal.

Solberg tok seg god tid til å prate med de fremmøtte.

- Ved å reise rundt finner vi ut hva folk er opptatte av, og det ser ut som de er opptatt av mange forskjellige ting. Det er egentlig en indikasjon på at det går bra i samfunnet, sier hun.

Litt forsinket

Solberg kom noen minutter forsinket til torget, men de fremmøtte ventet tålmodig og hørte hennes kvarter lange tale med interesse. Der tok hun opp hovedtemaene for Høyre i valgkampen.

- Det er å skape flere jobber i privat sektor, inkludere flere i arbeidslivet og sørge for at vi fyller kunnskapshullene i utdanningssystemene våre blant annet ved å få flere gjennom videregående skole og sørger et helsevesen som ser pasienten, sa Solberg fra talerstolen.

Statsminister Erna Solberg ble tatt i mot av varaordfører Ole Hermod Sandvik.