Det var adressa.no som omtalte saken først.

Kristine Nøstmo har spilt for Rosenborgs kvinnelag siden 2012, men har i lengre tid slitt med skade. Etter denne sesongen legger hun opp som fotballspiller i en alder av 28 år.

– I flere år har jeg trøblet med kroppen. Over tid dreper det lysten til å spille. Selv om det har fungert greit i år, så er ikke ryggen frisk. Jeg har en forestilling i hodet om at jeg må gi alt om jeg skal være med. Det klarer jeg ikke lengre. Skal jeg spille på dette nivået, kreves det mye. Jeg klarer ikke å gi det jeg selv mener kreves lengre. Dette har jeg tenkt nøye over i lang tid. Det har vært tøft, tungt og vondt for lenge nå. Det var egentlig bare et spørsmål om tid før nok var nok, sier hun til Adresseavisen.

- Vanskelig avgjørelse

Hommelvikjenta startet karrieren i Malvik, før hun gikk til Trondheims-Ørn (fra 2020 Rosenborg Ballklubb Kvinner) i 2012.

Nøstmo står med 214 kamper for klubben, og har i tillegg flere landskamper både for ungdoms- og A-landslag.

I 2018 ga hun seg på landslaget som følge av det hun opplevde som stort kroppspress fra landslagsledelsen.

Hennes siste kamp for Rosenborg blir hjemmekampen mot Lyn 13. november.

– Jeg er supermotivert og prøver å glede meg over den siste tiden. Nå handler det om å få mest mulig ut av den siste tiden. Det blir vemodig å gi seg nå. Det skjer mye bra i klubben. Dette er en vanskelig avgjørelse og fotballen er blitt en livsstil for meg. Jeg vet ikke om noe annet liv enn dette. Så får vi se hva som skjer etter hvert. Jeg håper å ha en ny jobb til nyttår, sier hun til avisen.

Rosenborg ligger for øyeblikket på en andreplass i Toppserien, ett poeng bak Sandviken, etter 16 kamper.