Her var det 11-spiring fra Innbygda, kalver fra Vassbygda, et ungt par fra Flora og en stor ku fra Vikvarvet. Alle hadde de møtt overmakten i skogen.

Hos Dullum blir det tatt godt imot. Her er det 8 – 9 mannfolk i hvite klær og hårhetter som først registrerer dem, før de blir hengt opp på veg til slakterbenken. Slaktebenken er ikke slik som den var før. Den som skal skjære av skanker og åpne skinnet står i en lift mens dyret henger etter en fot.

Etter at den jobben er ferdig blir skinnet dratt av dyret og det er klart til å undersøkes av mattilsynet. Med det riktige stempelet blir slaktet sendt til Nortura i Rendalen for partering.

Rune Dullum forteller at de ventet mellom 40 – 50 elger første kvelden og at de har full bemanning den første uka. Resten av oktober har det også åpent men da i litt mindre format. Han regner med at det kan komme rundt 500 dyr i løpet av jakta. Alle dyr skal leveres videre og de har i år avtale med en landsdekkende aktør. Dermed kan de motta flere dyr denne sesongen.

Det er strenge kriterier ved levering av slakt. De fleste jaktlagene har utdannet en Godkjent Feltkontrollør. Den personen skal være tilstede når innvollene på elgen blir fjernet. En erklæring skal så være med elgen inn til Dullum.