Rådmenn i Værnesregionen startet prosjekt Interkommunal frisklivssentral i 2010. Opprinnelsen var samhandlingsreformen, som sier at innbyggerne har rett til hjelp og veiledning – så langt det er mulig – i egen kommune. Folkehelseloven stadfester også kommunens ansvar for folkehelsen.

Samarbeidet innad og mellom kommunen er avgjørende for en målrettet og utviklende interkommunal frisklivssentral.

Målet med interkommunal frisklivssentral er å forebygge livsstilssykdommer og fremme god helse til innbyggerne i Værnesregionen.

Hovedfokus er fysisk aktivitet, kosthold, tobakkavvenning og mestringav sykdom.

Forskning viser bl.a. at fysisk aktivitet og sunt kosthold - gir merkbar økt helsegevinst.

Frisklivssentralen Værnesregionen DMS har kontorer i Breidablikkvegen 1, 7500 Stjørdal, 2. etg. i DMS-bygget. Hvis du ønsker hjelp og veiledning til fysisk aktivitet, kosthold, tobakkavvenning eller mestring av sykdom - kan du møte på frisklivssentralen uten henvisning, - eller du kan bli henvist av fastlege, NAV, bedriftshelsetjeneste eller annet autorisert helsepersonell.

Alle som henvender seg til frisklivssentralen får en helsesamtale. Helsesamtalen er individuell og bygger på motiverende samtaleform med fokus på endring av vaner.

Deltakeren kan få veiledning og oppfølging over 3, 6 eller 9 mnd. med samtaler, aktivitet og kurs.

Mottoet for frisklivssentralen er  ”Små skritt – store forbedringer ” på veien mot en bedre helse.

Frisklivsentralen Værnesregionen DMS har tverrfaglig fagkompetanse og samarbeider med kommunene om veiledning, samtaler, oppfølging og kurs. Målet er at hver kommune etablerer egne lokale frisklivssentraler, for å få det interkommunale samarbeidet tettere og kompetansen i hver kommune blir benyttet til beste for innbyggerne.

Samarbeid med sykehus, læring-og mestringssenter, fylkeskommunen, lokale aktører, lag og organisasjoner osv. er avgjørende for å få et bredt kontaktnettverk for aktivitet, kosthold, tobakkavvenning og mestring av sykdom.

 Frisklivssentralen arrangerer kurs og du kan delta i den kommunen som passer deg best.

• Bra-matkurs for bedre helse

• Tobakkavvenningskurs

• Livsstilskurs

• Diabetesskole

For info og påmelding: lillian.hernes@varneregionen.no tlf  91871292