Det var veldig stor pågang før årets konsert og hovedsolisten Didrik Sollie-Tangen var et godt trekkplaster som ikke skuffet med hyppige besøk på scenen. Nyttårskonserten ble for 11. gang på rad ledet av dirigent Thomas Rimul, er en pen blanding mellom faste innslag i ulike utgaver og overraskelser. I samarbeid med lokale partnere som Fokus Bank og Stjørdalens Blad er det innstiftet faste tradisjoner med utdeling av årets ildsjelpris og årets talentpris.

Harald Vinge satte stor pris på å bli kåret til årets ildsjel. Vinneren av Bladets talentpris ble trommeslageren Runar Grimstad som var opptatt med konkurranser i Oslo denne helga. På direkte intervju med konferansier Bjørn Helge Larsen skrøt han hemningsløst av musikklinja på Trøndertun og fortalte at han satser hardt på videre utdanning i England. Salen fikk høre en innspilling fra gruppa Anthony Hope som ligger på You Tube; ”That’s what she said”.

I pausen kunne samarbeidspartner Redd Barna samle inn penger til sin virksomhet. En utstilling viste Halsen Musikkforenings engasjement for mikrokreditt i Bolivia i samarbeid med Misjonsalliansen og Diacónia.

Didrik Solli-Tangen hadde startet med ”Anthem” og ”Compass” før han ved neste innslag fulgte opp med ”O sole mio”. Senere fulgte ”My way”. Så var det tid for kveldens store overraskelse: Gjestedirigenten. Hvem kunne det være i år?

På vegen via Marit Bjørgen og Petter Northug til ”Årets Trønder 2010” var det klart: Siv Toverød kom opp på scenen, ble møtt av kraftig applaus og stjal showet med lån av dirigentens taktstokk – og jakke. Bojarenes inntogsmarsj lød utmerket under hennes ledelse før Thomas Rimul fulgte opp med ”Champagnegaloppen” som er blitt en meget sammensatt øvelse med ulike effekter på nyttårskonserten. Didrik kom tilbake med ”Torna a Sorento” før korpset som avslutning spilte Radetzky-marsj.

Men konserten kunne ikke stanse her på tross av at tidsrammen var en smule sprengt; ikke minst pga champagnen. Didrik kom tilbake i selskap med en sangskatt fra Hegra. Sammen med Ragnhild Gisetstad sang han ”The Prayer” før han selv tok stjernenummeret ”Nessum Dorma. Og med ”Bojarernes inntogsmarsj” denne gang under ledelse av Thomas Rimul tonet den fine konsertkvelden ut foran 730 tilskuere i en stappfull storsal på Rica Hell Hotell.

Vinner av Stjørdal kommunes kulturpris i 2010 – Halsen Musikkforening – hadde igjen levert varene til stor begeistring.