Mistet førerkortet

Det var ved 21.30 tida mandag kveld at nesten hele sentrum i Hommelvik ble røyklagt. En mann i 40-årene mistet førerkortet etter hendelsen.

En politipatrulje kom rett oppi røyken. Og fikk se utstrakt «burning», såpass mye at førerkortet røyk.

Krom og broom

I en nesten endeløs rekke kom det ene Amcarflaket etter det andre, duvende over fartshindrene i Hommelvik sentrum. Det er tradisjon at amcarfolket møtes med bilene sine i Hommelvik på USA’s nasjonaldag, om ikke for å måle krefter, men kanskje bare en kjøretur sammen med likesinnede.

Chevrolet og Ford, Dodge og Chrysler, alle var der. Noen blankpolerte så det gnistret, andre herlig ureparert og original.

De med seks, eller åttesylindret rekkemotor lagde best lyd. De fra 50 tallet funkla best i kveldslyset, mens de med flammelakkering, senkesett og kromfelger høstet mest bifall fra de yngste i publikum.

Mange innbyggere hadde på forhånd advart mot burning med tilhørende lyd og, røyk og lukt. Ja noen hadde visstnok satt morgenkaffen i halsen da Malvikordføreren i våres ønska litt mer program rundt amcartreffet i Hommelvik.

Men for de amcarinteresserte var dette likevel drømmekvelden. Så når kortesjene kom brummende, kastet de ikke bort tida på en japaner med ventilkakk eller en tysker med frieksos.

(NB. Ingen av bilene på bildene har sammenheng med ulovlig burning)