– Etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya, har vi vært i tett dialog med Frosta-ordfører Frode Revhaug og ledelsen i Olavsfestdagene. Vi er enige om at det å møtes for å være sammen, er viktig her og nå, sier festivalsjef Øivin Løvrød i et intervju med T-A. Han mener gospelfestivalen kan være til hjelp og lindring. Festivalkapellet vil være åpent for de som ønsker et besøk, samvær og samtaler.

– Midt opp i sorgen skal vi også leve videre. TV og internett er svært sterke medier som de siste dagene har gitt både barn og voksne overveldende og massive inntrykk, noe som påvirker oss alle – ikke minst barna. Da kan det være til god lindring for alle det å kunne være sammen om forskjellige ting, understreker Løvrød.

Søndag formiddag skal biskop Tor Singsaas tale på MiG Tautra under det som kalles gospelmessen. Gospelmusikken ble nettopp skapt av slaver som for flere hundre år siden brukte musikken til å komme seg gjennom sin smerte og lidelse.

-Det er viktig at vi i en slik tragedie har tid til våre barn. Tid til å lytte, tid til å dele, tid til å leke, ja tid til å VÆRE  !

Dette gir oss en tro på at det er, både  riktig og viktig,  å gjennomføre MiG  Tautra `11  som planlagt, skriver Løvrød på festivalens hjemmeside.

Gospelkoret RejoiSing fra Frosta/Åsen etablerte musikkfestivalen MiG Tautra på klosterøya Tautra i Trondheimsfjorden i 2005. RejoiSing dannet våren 2007 sammen med andre interesserte i Trøndelag selskapet MiG Tautra BA, som skulle stå økonomisk ansvarlig og være ansvarlig for gjennomføringen av festivalen. I tillegg til styret er det en hovedkomite som har den praktiske planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. Ved gjennomføringen trekkes det også inn frivillige krefter og festivalen er godt forankret i lokalsamfunnet.

Blant artistene som opptrer på MIG 2011 er Kurt Carr, Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten, Gospelcompagniet, Samuel Ljungblahd, Rita Eriksen, Celine, Torstein, Marshall Hall, gospelkoret HIM, Mosaic, Nilsen & Aalberg, Jan Groth, Frosta Storband, Gino & Roger.